Sunnantain värikäs lounas.
Munakoisoja tomaattikastikkeessa neljälle henkilölle
3 munakoisoa
1-2 mozzarellaa
½ prk sardellifileitä tai anjovisfileitä
oliiviöljyä
suolaa
yrttejä: oreganoa, basilikaa, timjamia
parmesan-juustoa
Tomaattikastike:
1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
ripaus sokeria
½-1 tl fenkolinsiemeniä murskattuna
suolaa, mustapippuria
loraus punaviinietikkaa
Viipaloi munakoisot pituussuunnassa ja ripottele päälle suolaa. Anna munakoisojen itkettyä puolisen tuntia leikkuulaudan päällä tai lävikössä.
Tee tomaattikastike freesamalla ensin sipulit öljyssä, lisää tomaattimurska ja anna hautua miedolla lämmöllä. Mausta kastike oman maun mukaan.
Kuivaa munakoisoviipaleet ja paista ne oliiviöljyssä paistinpannulla. Siirrä viipaleet sivuun ja anna niiden jäähtyä hetki. Asettele kunkin viipaleen päälle pala sardellifilettä ja mozzarellaa. Ripottele päälle yrttejä ja kääri munakoisoviipaleet rullalle.
Kaada tomaattikastike uunivuokaan ja asettele munakoisorullat päälle. Raasta parmesania päälle ja paista 200 asteessa 30-45 minuuttia. Tarjoile leivän kera.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.