Taidekeskus Purnu Orivedellä

tiistai 9. heinäkuuta 2019

Olen asunut Tampereella jo pari vuosikymmentä ja kävin Orivedellä Taidekeskus Purnussa viime viikonloppuna vasta toisen kerran elämässäni. Näin ollen onkin pakko nostaa esiin tämä kohde, ettei teille kävisi samoin. Suurimmalle osalle pirkanmaalaisia tutumpi kohde lienee samoilla tienoilla sijaitseva Rönnin tanssilava, mutta itselläni vastaavasti on vielä Rönnin taika kokematta. Mikäli et ole koskaan käynyt Purnussa, suosittelen vaihtelun vuoksi välillä suuntaamaan tanssien sijaan taiteen pariin ja nappaamaan kesävieraat mukaan. Ja mikäpä estää käymästä näissä molemmissa kohteissa saman reissun aikana! 

Kuvanveistäjä Aimo Tukiainen osti Purnun tontin itselleen vuonna 1962 ja rakensi sinne itselleen kesäateljeen. Näyttelytoimintakin alkoi jo vuonna 1967, kun Tukiainen kokosi kollegoidensa kanssa yhteisnäyttelyn kasaan 50-vuotisjuhlansa kunniaksi. Taiteilijan pyöreitä kymmeniä on juhlittu siellä useampiakin ja siinä samalla vuosien varrella rakennettu lisää ateljee- ja näyttelytiloja. Tänä päivänä pienet taidehallit ja vanhat perinnerakennukset muodostavat varsin lumoavan ja ihastuttavan kokonaisuuden. Aimo Tukiaisen säätiö esittelee Tukiaisen töiden lisäksi nykytaidetta ja näin ollen Purnussa onkin vuosittain vaihtuva näyttely, joka on samalla myös myyntinäyttely. 

Se, mikä tekee Purnusta entistä hurmaavamman kesäkohteen, on sen sijainti pellon kupeessa, aivan järven rannalla. Purnu tarjoaa todella kokonaisvaltaisen elämyksen, sillä taiteen ohella siellä voi nauttia niin kahvilan anneista kuin omista eväistäkin. Rantagrillillä voi myös valmistaa ruoat sään niin salliessa ja viettää kesäpäivää perheen kera vaikkapa uiden. Pari kertaa viikossa Purnussa lämpiää myös savusauna, johon pääsee pääsylipun hinnalla. Tontilla sijaitsee niin ikään lukuisia Aimo Tukiaisen veistoksia luoden pihalle melko taianomaisen tunnelman. Ja kaiken tämän ohella Purnussa järjestetään lisäksi työpajoja, yhteislaulutilaisuuksia ja designtuotteiden myyntitapahtuma SuviDesign

Vielä ehdit nautiskelemaan Purnun taiasta tänä kesänä kuukauden ajan, joten tee se ihmeessä!

Mustasaari 63, Orivesi
Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.