Toiveeni on kuultu ja syyskuusta on tulossa ranskalaisen keittiön juhlaa! Varaslähtö otettiin elokuun viimeisena päivänä yksinkertaisella tomaattikeitolla. Ohje löytyi Yvan Cadioun Modernia ranskalaista ruokaa -keittokirjasta. Toimiva ohje, kunhan nestettä vain laittaa vähemmän. Paprikan ja tomaatin liitto on täydellinen. Niin itse kirjakin.
Mausteinen tomaattikeitto
Soupe de tomates au paprika
1 kg tomaatteja lohkottuina
2 sipulia hienonnettuna
oliiviöljyä
3 rkl paprikajauhetta
3-5 dl kanalientä
2 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria
- kuumenna öljy kattilassa ja kuullota tomaatteja ja sipuleita pari minuuttia
- lisää paprika ja anna hautua vielä hetken aikaa
- kaada kanalientä vähitellen joukkoon ja keitä kannen alla 15 minuuttia
- mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla
- soseuta ja tarjoa halutessasi krutonkien kanssa
- jos haluat keitosta sileämpää, siivilöi keitto ennen tarjoilua
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.