Tomaattikeitto paprikalla

sunnuntai 2. syyskuuta 2012


Toiveeni on kuultu ja syyskuusta on tulossa ranskalaisen keittiön juhlaa! Varaslähtö otettiin elokuun viimeisena päivänä yksinkertaisella tomaattikeitolla. Ohje löytyi Yvan Cadioun Modernia ranskalaista ruokaa -keittokirjasta. Toimiva ohje, kunhan nestettä vain laittaa vähemmän. Paprikan ja tomaatin liitto on täydellinen. Niin itse kirjakin.

Mausteinen tomaattikeitto 
Soupe de tomates au paprika

1 kg tomaatteja lohkottuina
2 sipulia hienonnettuna
oliiviöljyä
3 rkl paprikajauhetta
3-5 dl kanalientä
2 tl hunajaa
suolaa, mustapippuria

  • kuumenna öljy kattilassa ja kuullota tomaatteja ja sipuleita pari minuuttia
  • lisää paprika ja anna hautua vielä hetken aikaa
  • kaada kanalientä vähitellen joukkoon ja keitä kannen alla 15 minuuttia
  • mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla
  • soseuta ja tarjoa halutessasi krutonkien kanssa
  • jos haluat keitosta sileämpää, siivilöi keitto ennen tarjoilua

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.