Viikuna-homejuustosalaatti

sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Arjen kiireen vastapainoksi syömme viikonloppuisin melkein poikkeuksetta jotain uutta ruokaa tai maistamme jotain uusia makuyhdistelmiä. Pieni nautinto, mutta sitäkin suurempi ilo. Eilen testiin pääsivät viikunat (ja pääsevät kyllä jatkossakin) ja kani. Etsin ohjeita netistä, mutta koska aina puuttui jokin ainesosa, päädyin tekemään lounaaksi salaatin. Mies puolestaan haudutti illaksi kaniragua.

Salaattiin tarvitset:

erilaisia salaatteja, rucolaa
basilikaa
tuoreita viikunoita
paahdettuja pinjansiemeniä tai muita pähkinöitä
sinihomejuustoa
(punasipulia)

Kastikkeeseen:

vadelmaista etikkaa tai salaatinkastiketta
ripaus kanelia joukkoon
hunajaa tarpeen mukaan
 Vinkki! Jos haluat salaatista lihaisampaa, viikunalohkojen ympärille voi kääriä parmankinkkua ja paistaa niitä uunissa, kunnes kinkku on rapeaa.

Vinkki! Viikunoita ei tarvitse kuoria, ne tulee vain pestä hyvin ja kuivata pyyhkeeseen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.