Kanslerin takana hääräävät Jenni Tuominen puolisonsa Tuomas Vimman kanssa. He ovat pystyttäneet väliaikaisia ravintoloita useamman kerran Helsinkiin ja antavat kirjassa hyvät vinkit pop up -ravintolan perustamiseen. Minulle pop up on parhaimmillaan erittäin maistuvaa street foodia tai jotain sellaista, mitä ei mistään muualta vielä saa. Kirjan tekijät ovat ajatelleet samalla tavoin ja vaihtaneet teemaa ravintolasta toiseen ja pyrkineet tarjoamaan jotain uutta. Ensi viikolla he eivät kuitenkaan avaa Ravintolapäivän raflaa, sillä he ovat muuttaneet Pariisiin, jossa Jenni suorittaa Cordon Bleu -ravintolakoulussa Grand Diplôme -tutkintoa. Huh huh. Pariskunnan tulevaisuuden suunnitelmat eivät ole vielä selvillä, mutta jotenkin kuulostaa siltä, että Suomi saa oman Rachel Khoonsa.
Pop Up Kanslerin keittokirja tarjoilee reseptejä niin amerikkalaisesta, vietnamilaisesta, korealaisesta kuin brittiläisestä keittiöstä ja sisältää Kanslerin omat suosikkiohjeet. Jo parin selailun jälkeen voin todeta, että tämä kirja edustaa minulle sitä aitoa street foodia. Kirjassa on tuttuja reseptejä, mutta niissä kaikissa on jotain pientä twistiä. Eri maiden ruoat on koottu ateriakokonaisuudeksi, mutta niitä voi kokkailla myös yksittäisinä ruokalajeina. Sisältö muistuttaa Mikko Takalan ja Sami Rekolan Street food -kirjaa ja ne tukevat mukavasti toisiaan kotikeittiössä.
Piss alley - tonkatsu 4 henkilölle
4 porsaankylkeä ilman luita tai porsaan ulkofilettä
2 tl suolaa
1,5 dl vaaleaa misoa
kasvisöljyä friteeraukseen tai paistamiseen
Panerointi:
2 munaa
3 dl panko-korppujauhoja
4 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Jos porsaankyljyksissä on luut, poista ne ja hakkaa kyljykset noin sentin paksuiksiksi. Ripottele suolaa kyljyksien molemmin puolin.
Paahda seesaminsienet kuivalla pannulla. Rikot munat lautaselle, sekoita niiden rakenne rikki ja lisää hieman suolaa. Sekoita toisella lautasella pankojauhot ja seesaminsiemenet keskenään.
Voitele porsaankyljykset molemmin puolin misolla. Kasta kyljykset molemmin puolin munassa ja sen jälkeen pankossa. Kääri leivitetyt porsaankyljykset voi- tai leivinpaperin sisään ja laita päällekkäin lautaselle. Nosta päälle esim. maitopurkki ja pane setti jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.
Kuumenna öljy kattilassa 190-asteiseksi. Mikäli friteeraus ei ole tuttua puuhaa, voit paistaa lihat myös paistinpannulla reilussa öljyssä. Friteeraa kyljyksiä 2 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta ne talouspaperille ritilän päälle, jotta öljy valuu pois. Tarjoile välittömästi.
Shinjuku slaw 4-6 henkilölle
500 g kaalia ohuiksi suikaleiksi leikattuna
Kastike:
1 dl tuorepuristettua sitruunamehua
2,5 rkl soijaa
2 rkl miriniä
2 rkl riisiviinietikkaa
1,5 rkl seesamiöljyä
2 tl sokeria
(mustia seesaminsiemeniä)
Laita kaaliraaste likoamaan jääveteen. Sekoita kastikkeen aineet keskenään.
Nosta kaaliraaste vedestä juuri ennen tarjoilua ja ravista vesi pois. Lisää kastike kaalin sekaan ja sekoita. Halutessasi voit lisätä mustia seesaminsiemeniä koristeeksi salaatin sekaan.
Tonkatsu-kastike
(Street food -kirjasta)
1 dl sakea
1 dl miriniä
1 dl vettä
3 rkl sokeria
*
1 dl punaista misoa
3 rkl seesaminsiemeniä
Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua 3 minuuttia. Lisää sen jälkeen miso ja sekoita hyvin. Ota pois liedeltä ja sekoita kastikkeeseen 3 rkl morttelissa tahnaksi jauhettuja seesaminsiemeniä.
EDIT: arvonta on päättynyt ja Kirsi pääsee kokkailemaan Kanslerin herkkuja. Onnea!
Mies on kieltänyt uusien keittokirjojen ostamisen, mutta tämä olisi niin pakko saada. Erityisiä bloggaustoiveita ei ole.
VastaaPoistaNäyttää kyllä niin herkulliselle ja olisi ihanaa päästä kokeilemaan uusia reseptejä.
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
Olen innokas kokeilemaan uusia reseptejä ja niitähän löytää jokaisesta keittokirjasta.
VastaaPoistaklaara49@luukku.com
Antaisin kirjan kokkimiehelleni, joka sanoo ennustaneensa street food -ilmiön tulemisen jo vuosia sitten. Nyt street food tosiaan on pinnalla!
VastaaPoista-Kipsuli-
fredriikka1@luukku.com
Siksi, koska multa puolestaan on kielletty muitten (painettujen) kirjojen lisääminen kotonaolevaan kaaokseen, mutta sohvapöydän (kolmea) keittokirjapinoa saa kuulemma vielä kasvattaa, ainakin toistaiseksi (huomaamme siis minkä mies olettaa olevan hänen napansa kannalta paras kirja lukuhullun naisen kokoelmassa).
VastaaPoistaVaikuttaapas mielenkiintoiselta kirjalta! Olisin innokas kokkailemaan eri maiden ruokia. Ja kesäisten jälkiruokien ohjeita olisi kiva lukea täältä blogista. (:
VastaaPoistasaraana.makela@gmail.com
Kirjassa vaikuttaisi olevan mielenkiintoisia reseptejä, joiden kautta voisi päästä aivan uudenlaisiinkin makuelämyksiin. Koitanpa siis onneani! hiltuha(at)gmail.com
VastaaPoistaMinua kiinnostaisi itse pistää pystyyn popup-ravintola tai kahvila. Perustaminen nollakokemuksella vaan jännittää, joten tämä kirja antaisi varmasti vinkkejä perustamiseen ja voisin saada rohkeutta perustamiseen. Tämmönen tutkija tarvii aina jonkin teoriapohjan :D blogipostausideoita olisi kertomukset tutustumisesta viinien ihmeelliseen maailmaan. Viime postauksessa siitä taisikin olla jo puhetta.
VastaaPoistajanette.koponen@helsinki.fi
No nyt tuli sakepullon jämälle käyttöä! Kirja kiinnostaa kovasti ja varsinkin kun olen ollut putkirempaa paissa niin odotan innolla kotiin takaisin pääsyä ja omaa pientä keittiötäni. Jennin kokkailuihin on tullut tutustuttua livenäkin.
VastaaPoistakirsiparkkinen1 at gmail.com
Keittokirjoja on niin mukava lueskella. Lisäksi vielä bloggaustoivekin: Olisi kiva saada uusia ideoita raparperin käyttöön.
VastaaPoistaMieheni hoitaa meillä kokkauksen ja minä etsin reseptit. Tästä löytyisi varmasti monta hyvää maisteltavaa! :)
VastaaPoistaminuhno@gmail.com
Olisi kiva kokeilla jotain uutta ja kivaa tai sitten antaisin synttärilahjaksi keittokirjoja keräilevälle veljelleni :)
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
Tuomas Vimmalta kun on muutenkin tullut luettua koko tuotanto, niin pitäähän se tämäkin lukea. Ninavuolio@windowslive.com
VastaaPoistaKesäkokkailuihin saisin uutta pilkettä varmaankin tästä kirjasta.
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
Nostan Jennille hattua mahtavasta omistautumisesta asialle ja tämä kirja on ehdottomasti hankittava.
VastaaPoistaSeuraan aina innolla teidän siirtolapuutarhaelämää eli kaikki postaukset pihasta ja viljelystä kiinnostavat
Heinäkuussa piti lähteä maailmalle nauttimaan street foodia autenttisiin maisemiin. Se vaihtui pitkääään lomaan landella ja keittiössä, joten tarvitsen tuhteja eväitä loihtiakseni Pinterest-unelmia rakkailleni.
VastaaPoistaEn ole juuri street foodia kokkaillut, joten tästä kirjasta voisi inspiraatiota löytyä. Mukaan kivaan arvontaan.
VastaaPoistanelliina at yahoo.com
Nälkä pääsi yllättämään jo kirjan kuvia katselessa, joten siinä hyvä syy. Tämä kirja pitää saada että pääsee kokkailemaan.
VastaaPoistaAntaisin kirjan lahjaksi teini-ikäiselle pojalleni. Hän rakastaa leipomista ja ruuanlaittoa, mitä erikoisempaa ja vaikeampaa, sitä kiinnostavampaa.
VastaaPoista