Retiisejä appelsiinin kera

sunnuntai 29. toukokuuta 2016


Viikko on kulunut nopeasti ja ohjelmaa on ollut aamusta iltaan niin, että omat kokkailut ovat jääneet aika vähäisiksi. Onneksi nyt viikonloppuna ehti hieman grillailemaan ja kokeilemaan uusia simppeleitä reseptejä. Edellisessä bloggauksessa ehdinkin jo hehkuttaa Tommy Myllymäen kasviksiin painottuvaa kirjaa ja kokkailimme useampaa ohjetta piristämään omaa repertuaaria. Nämä retiisit on niin yksinkertaisia ja hyviä, että ohjeesta hädin tuskin voi puhua. Kokeilkaa!

Retiisejä appelsiinin kera 4 annosta

2 nippua retiisejä
3 rkl rypsiöljyä
1 luomuappelsiinin hienoksi raastettu kuori
suolaa

Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä tai mandoliinilla. Laita viipaleet kylmään veteen 5 minuutiksi, jotta niistä tulee rapeita. Nosta viipaleet vedestä ja kuivaa talouspaperilla.

Asettele viipaleet lautaselle ja pirskottele rypsiöljyä päälle. Raasta appelsiinin kuorta pinnalle ja viimeistele suolalla.

Retiisin tilalla voi käyttää myös fenkolia tai suippokaalia.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.