Luumuhillo kuivatuista luumuista

keskiviikko 29. lokakuuta 2014
Vuoteen 2014 asti piti odottaa sitä hetkeä, että valmistin itse luumuhilloa. Onneksi tein, sillä itse tehdyn luumuhillon maku on aivan toisenlaisissa sfääreissä kuin kaupasta ostetun. Aloitin maltillisesti hillon tekemisen yhdellä luumupussilla, mutta koska pidän joulutortuista tolkuttoman paljon, teen ensi kerralla ainakin tuplasatsin. Olen aloittanut torttujen paistamisen jo hyvissä ajoin ja luumuhillolle on todellakin kysyntää. Joulutortuista on muodostunut sellainen joulun odotuksen herkku.

Maustoin oman luumuhilloni rommilla, koska sitä on meillä liiaksi asti. Yhtä hyvin hillon voisi maustaa konjakilla tai lorauksella appelsiinilikööriä. Vastaavasti kardemumman tilalla voisi käyttää vaniljatangon siemeniä tai vaniljauutetta.

Luumuhillo joulutorttuihin

200 g (1 pss) kuivattuja kivettömiä luumuja
0,75 dl sokeria
0,75-1 dl vettä
1 kanelitanko
3 kokonaista kardemummansiementä
2 rkl rommia

  • keitä luumuja, sokeria, vettä sekä mausteita miedolla lämmöllä kattilassa, jotta luumut pehmenevät
  • kun luumut ovat hieman hajoilleet,  lisää rommi
  • poista kanelitanko ja kardemummansiemenet ja soseuta luumut tasaiseksi hilloksi
  • jäähdytä luumuhillo ja nosta jääkaappiin. Hillo säilyy tiiviissä purkissa useammin viikon. 

VINKKI! Luumuhillo sopii joulutorttujen lisäksi myös kalkkunarullan täytteeksi tai joulukinkun kylkeen. Lisää tuolloin hilloon enemmän vettä ja vähennä puolestaan sokerin määrää. 

Kun nyt pääsin vauhtiin, aion myös valmistaa paria erilaista torttutaikinaa kilpailemaan kaupan valmislevyjen rinnalle. Toivottavasti kokeiluni onnistuvat, jotta voin jakaa niidenkin ohjeet teille kokeiltavaksi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.