Olen ottanut tavakseni pakastaa marjoja myös koristeeksi eli laitan ne ensin pakastumaan jääpalarasiaan tai lautaselle. Kun marjat ovat jäätyneet, ne voi siirtää varovasti pakasterasioihin. Kimmokkeen tähän antoi aikoinaan hääkokkimme, kun pyysi pakastamaan lakkoja paistin koristeeksi. Parhaiten tämän yksitellen pakastamisen huomaa lakoissa ja vadelmissa, marjat säilyttävät upean muotonsa.
Laitetaanko marjoihin sokeria vai ei? Pakastaessa marjojen sokeripitoisuus laskee ja siksi tietyt marjat on hyvä pakastaa sokerin kanssa, sillä se parantaa värin, maun ja vitamiinipitoisuuden säilymistä. Sokeritta voi kuitenkin pakastaa mustikat, puolukat ja karpalot.
- Posted using BlogPress
Meidän pakastimessa on ainakin se pakastustarjotin siellä yläosassa, johon levitetään marjat, niin ne pakastuvat irtonaisina. Näppärä keksintö. Katsoppa löydätkö omastasi sen. Minulla oli vuosia ennenkuin mies sanoi että on siellä sellainenkin. Se ei ollut tiennyt etten minä tiennyt siitä. Sattui sitten kerran olemaan paikalla kun pelailin tarjottimen kanssa.
VastaaPoistaTarkistin asian viimein tänään kotona käydessä eikä tällaista pakastustarjotinta löytynyt. Ihme kyllä. Pakastin taitaa olla vasta kaksi vuotta vanha, joten olisi voinut ollakin. No, mansikat olivat jäätyneet nätisti ja siirsin ne ratsiaan odottamaan käyttöä.
VastaaPoista