Paistettua munakoisoa

tiistai 17. toukokuuta 2016




Paistetussa munakoisossa ei noin äkkiseltään tuntuisi olevan mitään ihmeellistä, mutta juuri yksinkertaisuudessa piilee hyvien ruokien salaisuus. Tässä lisukkeessa juustokumina on mielestäni ratkaisevassa osassa ja sitä olisi saanut olla asteen verran enemmän. Paistoin munakoisoa reilussa öljyssä Myllymäen Kasvikset lisukkeena ja pääruokana -kirjan reseptin mukaan grillatun lihan lisukkeeksi. Loistava kombo ja syön tätä varmasti vielä useaan kertaan! Munakoison sijaan voi käyttää myös kesäkurpitsaa, bataattia tai porkkanaa.

Paistettua munakoisoa chilin ja juustokuminan kera 4 annosta

1 munakoiso (noin 400 g)
1,5 dl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 punainen chili viipaloituna
2 tl juustokuminaa
1 limetin mehu
4 rkl paksua jogurttia
1 dl tuoretta minttua tai muuta yrttiä
suolaa

Viipaloi munakoiso 1,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Paista niitä oliiviöljyssä kovalla lämmöllä, kunnes ne alkavat saada väriä.

Lisää joukkoon valkosipulit, chilit ja juustokumina ja alenna lämpöä. Paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes munakoiso on kypsää.

Kaada limetin mehu päälle ja mausta suolalla. Nosta munakoisot tarjolle ja lusikoi päälle vielä hieman jogurttia ja viimeistele mintulla.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.