Sormet multaan - tarinoita hyötypuutarhasta

tiistai 19. huhtikuuta 2016
Auringon lämpimät säteet ja aamusta iltaan lumoava valo. Pitkän talven jälkeen kevät lumoaa päivästä toiseen. Puutarhatyöt kiinnostavat, mutta toisaalta taas muut kiireet pitävät poissa sieltä. Joitakin yksittäisiä kukkien ja kasvien taimia olen ruvennut kasvattamaan taimeksi, mutta muuten kylvöhommat ovat suoraan sanoen myöhässä. Mutta tarkoituksellisesti, sillä monet taimet ovat aikaisempina vuosina kasvaneet täyteen mittaansa liian aikaisin. Viime vuonna taimen kasvatus meni hukkaan, sillä monet niistä kuolivat kylmyyteen ja sateeseen poikkeuksellisen kylmän sään vuoksi. Nyt yritän varautua suomalaiseen suveen paremmin.

Mikäli toiveissa on kasvattaa syötävää alusta alkaen itse, tutustu viime vuonna aloittamaani Sormet multaan -sarjaan. Pääpaino jutuissa on kasvilaatikkoihin sijoittuvassa puutarhassa, mutta salaattien, tomaattien ja yrttien kasvattaminen onnistuu kyllä parvekkeellakin. Suunnitelmat paperille ja sormet multaan!

Osa 1: Siemenien kylväminen ja taimien kasvattaminen
Osa 2: Hyötypuutarha kasvilaatikoissa
Osa 3: Kumppanuuskasvit hyötypuutarhassa
Osa 4: Kouliminen ja taimien kasvatus
Osa 5: Syötävät kukat puutarhassa
Osa 6: Pavut puutarhassa ja lautasella
Osa 7: Yrtit hyötypuutarhassa
Osa 8: Kaalien kasvatttaminen
Osa 9: Hyötypuutarha ruukuissa ja parvekkeella
Osa 10: Tuholaisten torjuminen

2 kommenttia

  1. Tosi mielenkiintoisia ja hyödyllisiä nämä sun Sormet multaan -postaukset! Vaikka omassa siirtolapuutarhassa on tullut puolihuolimattomasti häärättyä jo pari vuotta, niin nyt vasta tuntuu aikaa (tosin eihän sitä nytkään ole liiaksi asti ja siksi onkin kiva saada asiasta tietoa näin suhteellisen lyhyessä ja ytimekkäässä muodossa) ja innostusta löytyvät perusteellisempaan perehtymiseen:-)

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.