Corn flakes -kanaa ja korealainen chilikastike

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019




Cornflakesilla kuorrutetut kanapalat hurmaavat niin lapset kuin aikuisetkin! Teimme näitä herkkuja viime viikolla Lapin kevätlomalla isolle joukolle nälkäisiä ja hyvin maistuivat jokaiselle. Muroilla kuorrutetut kanapalat on myös oiva tapa ottaa lapset mukaan ruoanlaittoon, sillä kuorruttaminen sujuu helposti pienemmilläkin käsillä. Parasta näissä mehevissä kanoissa on se, että ne voi tarjota sellaisenaan tai herkutella tulisen kastikkeen kanssa, kukin mieltymyksensä mukaan. Pidän myös siitä, että kanat kypsennetään uunissa ja vältytään niin öljyssä paistamiselta tai frittaamiselta. Siis käryltä. Ja onneksemme korealaiseen chilikastikkeeseen tarvittavan chilitahnan, gochujangin, löytää ihan perusmarketista, joten tuotteen perässä ei tarvitse moneen kauppaan juosta. Gochujang on monikäyttöinen ja siitä voi tehdä niin salaatinkastikkeen kuin maustaa lihapullataikinankin. 

Lisukkeeksi sopii höyrytetty parsakaali, bataatti, porkkana ja riisi sekä kimchi, jonka itse unohdin kaapin perukoille. Kimchi on korealainen lisuke, joka tehdään hapattamalla yleensä kiinankaalia. Mikäli pidät tulisesta ruoasta, tämä lisuke kannattaa napata kaupasta ensi kerralla mukaan. Se sopii erinomaisesti myös tulevan kesän grillausten oheen. 


Cornflakesilla kuorrutetut kanapalat

800 g kanaa paloiteltuna
2,5 dl piimää tai suolakurkun lientä
4-6 dl cornflakes-muroja hienonnettuna
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa, mustapippuria

Laita kanapalat kulhoon ja kaada piimä joukkoon. Anna kanojen mehevöityä 30 minuuttia tai yön yli. Laita uunipellille leivinpaperi ja uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Sekoita murot, vehnäjauhot ja mausteet keskenään. Nosta kanat piimästä ja pyörittele ne seoksessa kauttaaltaan. Nosta palat pellille ja paista 15-20 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu siitä minkä kokoisia kanapalat ovat. Valmista kanojen kypsyessä alla oleva kastike.


Korealainen bbq-kastike

1 dl soijaa
3 rkl hunajaa
1-2 rkl Gochujang-chilitahnaa
2 rkl riisiviinietikkaa
3 cm:n pätkä inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 rkl seesamiöljyä
*
3 rkl seesaminsiemeniä
2 vartta kevätsipulia hienonnettuna

Yhdistä pieneen kattilaan kaikki ainekset ja anna kiehua pienesti 5-10 minuutin ajan. Levitä kastike kypsien kanapalojen päälle tai tarjoile erikseen. Ripottele pinnalle vielä seesaminsiemeniä ja kevätsipulia hienonnettuna.

* * *

Kokeile kanapaloja myös hunajakastikkeella!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.