Yksinkertainen ja pehmeä kakku, jonka valmistaminen on helppoa. Taikinaan tulee sitruunaa, mutta sen voi jättää halutessaan pois. Jos perinteisempi kuivakakku maistuu, suosittelen kokeilemaan tätä sitruunakakkua.
Jogurttikakku
3 munaa
4 dl sokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl rypsiöljyä
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
tomusokeria
- erottele munista keltuaiset ja valkuaiset
- vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi
- lisää jogurtti ja öljy
- sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan
- vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi ja nostele varovasti taikinan joukkoon
- kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia
- kun kakku on jäähtynyt, siivilöi tomusokeri siivilän läpi pinnalle
Onpas ihanan näköinen kuivakakku! <3 Menee kokeiluun heti kun seuraavan kerran on kuivakakun tarvetta.
VastaaPoistaKannattaa, kaikessa yksinkertaisuudessaan kakku on mehevää ja maistuvaa!
VastaaPoista