Parsaa ja paholaisen munia

perjantai 8. huhtikuuta 2016






Paholaisen munat eli deviled eggs ovat meillä jokavuotinen perinne, jota syödään yleensä näin keväisin. Pääsiäisenä, vappuna tai muuten vain kuplivan kera aamiaispöydässä. Tällä kertaa tein niitä alkuruoaksi parsan kylkeen. Innoitteena toimi Glorian Ruoka&Viini -lehden 100 parasta -keittokirja. Täydellinen osuma, sillä kaapissa oli salaatin jämät, muutamat parsat ja hieman majoneesia. Ja kuin kruunuksi jääkaapissa oli myös valmiina tismalleen samanlaista vinegrettia salaatinkastikkeeksi. Tällaisista löydöistä iloitsen suuresti, sillä ruoka ei vaadi kaupassa käymistä ja yhteen annokseen saa upotettua useampia jääkaapista aineksia.

Parsaa ja kananmunia 4 henkilölle
4 kananmunaa
500 g vihreää parsaa
2 rkl majoneesia
1 rkl pehmeää voita
1 rkl rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna
suolaa maun mukaan
ripaus cayennepippuria
salaattia
Sinappivinegretti
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
suolaa

Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmässä vedessä.  Sekoita munien keittyessä salaatinkastike.

Poista parsoista kovat kannat ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Jäähdytä ne kylmässä vedessä, jotta kypsyminen lakkaa. Valuta ja kuivaa parsat. Leikkaa ne suupalan kokoisiksi paloiksi.

Kuori ja halkaise kananmunat. Poista keltuaiset varovasti ja hienonna ne haarukalla pienessä kulhossa. Sekoita majoneesi, voi, rakuuna, suola ja cayenne joukkoon. Maista täytettä ja lisää tarvittaessa mausteita. Täytä valkuaiset keltuaismassalla.

Asettele salaatit ja parsat lautasille. Nosta munat päälle ja pirskottele salaatinkastiketta annokseen.

Astetta tulisemmat munat syntyvät näin:

Deviled eggs

6 kovaksi keitettyä, jäähdytettyä ja kuorittua kananmunaa
3 rkl cheddar- tai manchegojuustoa raastettuna 
1-2 rkl majoneesia
2 rkl ruohosipulia pieneksi leikattuna
1 siemenetön, punainen chili pieneksi silputtuna
suolaa, mustapippuria
salaatinlehtiä tarjoiluun

Halkaise munat pituussuunnassa ja koverra keltuaiset pois. (Jos haluat kananmunan täytteestä hienompaa, voit painella keltuaiset siivilän läpi kulhoon.) Sekoita keltuaiset, juustoraaste, majoneesi, ruohosipuli, chili keskenään. Mausta tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla. 

Tarjoile kananmunat salaatinlehden päältä, näin ne eivät liu'u pitkin tarjoiluastiaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.