Grillattua kalaa inkivääri-limekastikkeella

tiistai 12. huhtikuuta 2016





Viime viikonlopun kalaruoaksi oli haaveissa paistaa makrillia, mutta sitä ei valitettavasti ollut tiskissä. Netissä pörräilyn tuloksena himoitsin kalaa niin soijalla, limellä & inkiväärillä kuin limellä, inkiväärillä & chilillä maustettuna. Koska kalaksi valikoitui rasvainen, mutta miedompi siika, päätin pehmentää kastikkeen makumaailmaa hieman ja grillauskin vaihtui paistamiseen pannulla. Kelien lämmetessä täytyy kyllä grillata makrillia mökillä, kunhan vain sitä on saatavilla. Makumaailman vahvistamiseksi nautimme kalan kanssa vielä inkiväärillä ja limellä maustettua salaattia.

Ihanan raikasta ja kesäistä!

Grillattua kalaa inkivääri-limekastikkeessa 4 henkilölle

4 siika-, lohi- tai makrillifilettä
kevätsipulia hienonnettuna

Inkivääri-limekastike

5 cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 limen mehu
2 rkl valkoviinietikkaa
hunajaa oman maun mukaan
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista kalafileet voissa kauniin ruskeiksi. Siika kypsyy suhtkoht nopeasti, mutta makrillifileitä saa paistaa pannulla 2-3 minuuttia molemmin puolin.

Nosta kalat lautaselle, lusikoi päälle inkivääri-limekastiketta ja ripottele päälle vielä kevätsipulia. Kesällä kevätsipulin voi korvata ruohosipulilla tai sipulin varsilla.

Yrttinen salaatti inkivääri-limekastikkeella

Kastike:
1 limen mehu
1 chili hienonnettuna
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
hunajaa oman maun mukaan
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

+ valikoima erilaisia yrttejä ja salaatteja (persilja, korianteri, basilika, ruohosipuli, rakuuna, minttu, tilli), kurkkua ja tomaattia

Sekoita salaatit, yrtit, kurkut ja tomaatit osan kastikkeen kanssa kulhossa sekaisin. Salaatin tulisi olla kauttaaltaan kastikkeessa, mutta ei kuitenkaan märkä. Valmista salaattia vain yhdelle aterialle, sillä kulhossa seistessään salaatti vettyy ja menettää makunsa.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.