Itsetehdyt kaprikset eli pihlajanmarjat suolassa

sunnuntai 20. elokuuta 2017


Valmistin viime vuonna ensimmäisen kerran kapriksista pihlajanmarjoja ja koska niistä tuli tänään puolison kummien kanssa puhetta, nostetaan resepti vielä uudestaan esille omana bloggauksenaan. 

Kaprikset ovat suurta herkkuani, mutta halusin testata niiden tekemistä vihdoinkin itse Säilö & kokkaa -kirjan opein. Kotitekoiset kaprikset voi valmistaa joko raaoista tai kypsistä marjoista. Voikukan aukeamattomat nuput keväisin ajavat hienosti myös saman asian. Laitoin ensimmäisen satsin tulille pihlajanmarjoista. Reseptin mukaan marjat ovat ensin viikon suolassa ja sitten vielä kuukauden etikkaliemessä. Minä pidin pihlajanmarjoja suolassa useamman viikon ja mielestäni se teki niille terää. Tein toisen satsin myös puolukoista, mutta pihlajanmarjoista tuli mielestäni parempia. Kirjassa kapriksiin oli kuulemma käytetty kotimaisia viinirypäleitä. 

Itsetehdyt kaprikset eli pihlajanmarjat suolassa

Peitä lasiastian pohja hienolla merisuolalla ja asettele päälle marjat, jotka haluat suolata. Peitä marjat suolalla ja levitä uusi kerros suolaa päälle. Voit latoa marjoja niin monta kerrosta kuin haluat. Anna marjojen olla suolassa viikon (tai useammankin) ajan.

Jos suolattavat marjat ovat kovin nestepitoisia, niistä on hyvä valuttaa vesi pois päivittäin lävikössä ja tarvittaessa lisätä uutta kuivaa suolaa.

Viikon suolakuivaamisen jälkeen huuhtele marjoista liika suola pois siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Valuta huolellisesti ja laita lasipurkkiin. Kaada purkki täyteen 123-lientä (1 osa väkiviinietikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä) ja säilö kapriksia vähintään kuukausi. Siinä ajassa suolan ja nesteen tasapaino ehtii tasaantua.


2 kommenttia

 1. Minäkin pidän kapriksista. Hieno resepti, tein pakastetuista, jo pehmenneistä pihlajanmarjoista ja käytin niitä perunasalaattiin jo päivän suolauksen jälkeen. Aion kokeilla myös raaoista karviaisista.
  Hieno reseptikokoelma!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla, että onnistuu pakastetuistakin pihlajanmarjoista.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.