Linssi-juurisellerivuoka

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015





Kun Kivistön Liisa julkaisi kuun alkupuolella linssi-juurisellerivuoan ohjeen, innostuin saman tien. Mitä enemmän reseptiin tutustuin, sitä mielenkiintoisemmalta ruoka alkoi vaikuttaa. Tiedän toki, että juuriselleri on monen inhokki, mutta ei todellakaan minun. Veihän aiemmin kokkailemani kokonainen juuriselleri kielen mennessään!

Resepti on alkujaan Delicious-lehdestä, josta Liisa on sen napannut. Otin reseptin itselleni muistiin ja edelleen jakoon, sillä mielestäni tämä on ruoka, jonka soisi jalkautuvan useampaan keittiöön. Noudatin ohjetta harvinaisen tarkasti, mitä nyt sitruunaa lisäsin enemmän ja käytin erilaisia linssejä. Molempi parempi.

Linssi-juurisellerivuoka 4-6 hengelle

300 g de puy-linssejä (muutkin linssit käyvät)
1 kg juuriselleriä
1 sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
2 prk tomaattimurskaa
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
2 dl kuohukermaa
2 dl parmesania raastettuna
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä

Valitse korkealaitainen paistinpannu ja kuumenna siinä tilkka oliiviöljyä. Lisää sipuli pannulle ja kuullota pehmeäksi. Lisää vielä valkosipulinkynnet ja jatka kuullottamista. Kaada tomaattimurskat päälle ja anna kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan.

Kuori juuriselleri, pilko se neljään osaan ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Lisää siivut pannulle tomaattimurskan sekaan ja kypsennä kannen alla 15 minuutin ajan tai kunnes selleri on pehmennyt. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kypsennä sillä välin linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Liotetut linssit keittyivät kypsiksi noin 10 minuutissa, liottamattomissa menee noin 20 minuuttia. Valuta kypsät linssit ja mausta suolalla ja pippurilla. Silppua persilja ja sekoita se linsseihin. Sekoita linssien joukkoon vielä 3 rkl kuohukermaa.

Lisää pannulle loput kermasta, sitruunan raastettu kuori sekä mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista seosta ja mausta se mieleiseksesi. 

Ota iso uunivuoka (30 cm halkaisija) ja lado selleritomaattikastike ja linssit vuorotellen vuokaan niin, että lopetat sellerikerroksella. Ripottele jokaiseen kerrokseen ohut kerros parmesanraastetta ja kuorruta pinta vähän paksummalla juustokerroksella. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

Tarjoile ruoka vihersalaatin kera.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.