Fenkoli-appelsiinisalaatti

tiistai 3. maaliskuuta 2015




Rouskuva ja vähän kirpeä salaatti on suurta herkkuani. Kirpeys voi löytyä salaattilajikkeesta itsessään (sikurisalaatti, endiivi) tai sitten salaatinkastikkeesta. Tässä fenkolisalaatissa kirpeys ja makeus lyövät rinta rinnan kaikkialla. Fenkoli on mukavan salmiakkista ja appelsiini tuo auringon kielelle.
Loistava lisuke niin pääsiäisen ruokapöytään kuin aurinkoiseen kesäpäivään. Niitä odotellessa.

Fenkoli-appelsiinisalaatti

1 fenkoli ohueksi viipaloituna
1 appelsiini fileoituna
*
appelsiininmehua
loraus valkoviinietikkaa
loraus oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
(sokeria)

2 kommenttia

  1. Saman salaatin äärellä ollaan oltu, meillä tosin veriappelsiinia ;). On se ihanan raikas salaatti, tälläistä oikein kaipaa tähän aikaan vuodesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kappas vain! Olen käyttänyt useimmiten greippejä, mutta yksinäinen appelsiini veti puoleensa. Mä olen popsinut veriappelsiinit sellaisenaan, kun ovat niin herkkuja.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.