Kalaa tomaattikastikkeessa

torstai 19. maaliskuuta 2015



Mitä  enemmän aurinko on kurkkinut pilvien takaa, sitä enemmän on alkanut tehdä mieli kesäisiä ruokia. Vai pitäisikö sanoa italialaisia? Olen selaillut tomaatin kuvia kameran muistikortilta ja haaveillut aurinkoisista kesäpäivistä. Tomaattien sesonkia saadaan vielä odotella kuukausia, mutta onneksi säilötyt tomaatit ajavat asiansa tässä ruoassa. Kesällä kastike valmistetaan tietysti tuoreista, punaisista pullukoista. Valmistin kalaperjantain nimissä simppelisti turskaa tomaattikastikkeessa. Muita lisukkeita ruoka ei oikeastaan tarvitsekaan, mutta varaa hyvää leipää, jolla saat kaavittua kastikkeen niin omalta lautaselta kuin pannustakin.

Turskaa tomaattikastikkeessa 2 henkilölle

2 turskaseläkettä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
oliiviöljyä
loraus valkoviiniä
1 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja tai tomaattimurskaa (kesällä tuoreita)
oliiveja tai kapriksia
suolaa, mustapippuria
basilikaa
sitruunaa

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit joukkoon. Kuullota hetken aikaa ja lisää valkoviiniä, anna porista hetken aikaa.

Kaada tomaatit joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta ja lisää vielä oliivit mukaan. Tarkista kastikkeen maku.

Nosta kala joukkoon ja anna hautua kypsäksi liedellä tai uunissa. (Kalan voi toki kypsentää toisella pannulla erikseen.)

Revi basilikanlehtiä pinnalle ja tarjoile kala sitruunanlohkojen ja leivän kera.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.