Kepeät kesäkurpitsakääryleet

tiistai 10. maaliskuuta 2015



Tämä pieni kesäkurpitsakääryle tuo kesän juuri sopivasti huulille ja saa perhoset lentämään mielessä. Ajatukset siirtyvät aurinkoisiin päiviin, kukkiin, lämpimiin kesäöihin ja lomaan.

Paistetut kesäkurpitsakääryleet

2-3 kesäkurpitsaa pitkittäin noin 5 mm:n paksuisiksi leikattuna
suolaa
100 g gorgonzolaa
tuoreita basilikanlehtiä
muutamia aurinkokuivattuja tomaatteja

Marinadi:
4 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
mustapippuria

Yhdistä marinadin ainekset lasissa ja siirrä syrjään.

Asettele kesäkurpitsaviipaleet leikkuulaudalle tai lautaselle ja ripottele niiden päälle suolaa. Anna kesäkurpitsoiden itkettyä 40 minuutin ajan, jotta niistä poistuu ylimääräinen neste.

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja kuivaa seuraavaksi kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla tai pyyhkeellä.

Nosta viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele marinadilla. Paista niitä uunissa, kunnes kesäkurpitsat pehmenevät ja muuttuvat kullankeltaisiksi. Käännä viipaleet ympäri, sivele marinadilla ja paista vielä joitakin minuutteja. Ota pois uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa.

Asettele viipaleiden päälle gorgonzolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, basilikan lehtiä ja kääri rullalle. Nosta kesäkurpitsakääryleet tarjoilulautaselle ja koristele basilikanlehdillä.






Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.