Kalaisat cannellonit sahramikastikkeessa

torstai 26. maaliskuuta 2015




Keväisen raikas ja herkullinen resepti viikonlopun iloksenne! Viikon kalaruoka on tällä kertaa hienostunut ja tasapainoinen mauiltaan vaan ei lainkaan vaikea valmistaa. Cannellonit sopivat erinomaisesti myös pääsiäisen juhlapöytään. Tsekkaa bloggauksen lopusta myös muita ruokalajiehdotuksia pääsiäispäiville. 

Kalaisat cannellonit sahramikastikkeessa 4 annosta

8 esikeitettyä lasagelevyä

Täyte
2 rkl voita
300 g vaaleaa kalaa (kuhaa, turskaa)
8 kampasimpukkaa
suolaa, mustapippuria
1 sitruunan mehu
300 g ricottajuustoa
1 kananmuna
tuoretta persiljaa hienonnettuna
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
muskottipähkinää raastettuna

Kastike
1-2 rkl voita
2 salottisipulia hienonnettuna
1 valkosipuli hienonnettuna
ripaus sahramia
3 dl kermaa

Valmista ensin täyte. Sulata voi paistinpannussa ja paista kalaa ja kampasimpukoita molemmin puolin 2-3 minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Nosta palat kulhoon ja ota pannulle jäänyt neste talteen. Lisää kulhoon ricotta, muna, yrtit ja mausteet. Sekoita ja maista täytettä. 

Valmista seuraavaksi kastike sulattamalla voita kattilassa. Freesaa sipulia ja valkosipulia 5 minuuttia ja lisää sahrami joukkoon. Kaada vielä kerma ja kalojen paistoliemi päälle. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä lämpöä ja anna kastikkeen hautua 5 minuuttia, kunnes se hieman sakenee. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Jos haluat fiinimmän version, siivilöi kastike. 

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Asettele tuorelasagnelevyt leikkuulaudalle ja lusikoi täytettä keskelle. Kääri rullat paksuiksi putkiksi ja nosta öljyttyyn uunivuokaan. Kun olet käärinyt kaikki levyt, kaada kastike niiden päälle ja peitä vuoka foliolla. Paista canneloneja 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan kuumenneet. Koristele yrteillä ja tarjoile heti.

VINKKI! Voit käyttää lasagnelevyjen tilalla myös valmiita cannelloniputkia, mutta muista tuolloin esikeittää ne ennen täyttämistä. 

Ideoita pääsiäispöytään:

Alkuruokia:

Pääruokia:

Jälkiruokia:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.