Pinaattia, pinaattia

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Maanantaille helpohko kanaruoka:
Pinaatilla ja fetalla täytettyä kanaa

4 luutonta kananrintaa
1 pnt tuoretta pinaattia (tai 1 pss pakastepinaattia)
loraus öljyä
1 kevätsipulia silputtuna
100 g fetaa murusteltuna
1 kananmuna
0,5 dl tuoretta tilliä silputtuna
suolaa, mustapippuria

  • tee kanoihin veitsellä viilto, johon täytteen voi lusikoida
  • paista kanoihin kaunis ruskea väri pannulla ja siirrä syrjään
  • freesaa sipuleita öljyssä hetken aikaa ja lisää pinaatit, hauduta muutaman minuutin verran
  • anna seoksen jäähtyä 
  • sekoita loput ainekset joukkoon ja lusikoi täytettä kanan "taskuun" 
  • paista kananrinnat kypsiksi uunissa 180 asteessa noin 15-20 minuutin verran
  • tarjoa ohrarisoton tai salaatin kera
Jos pinaattitäytettä jää tähteeksi, voit käyttää sen seuraavana päivänä munakkaaseen. Lisäät täytteen joukkoon vain munia halutun määrän ja paistat munakkaan voissa pannulla. Jos teet munakasta neljälle henkilölle, tarvitset neljä munaa ja 8 rkl vettä tai kermaa täytteen jatkoksi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.