Ananas-limesalsa

keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Parhaimpia asioita kesällä on ehdottomasti grillaaminen. Veljeni puoliso näytti taannoin grillauskirjaa (Grillaajan käsikirja), jonka oli ostanut ja sytyimme mieheni kanssa kirjaan täysin. Kirja maksoi Prismassa suunnilleen noin 12 euroa ja on ollut kyllä enemmän kuin eurojensa arvoinen. Osassa kaupoissa tästä tosin joutuu pulittamaan melkein 30 euroa. Tätä ananas-limesalsaa on kokeiltu jo useammassa kodissa eikä ole vielä kenellekään tuottanut pettymystä. Jos tulisuus ei sovi omaan suuhun, chilin ja tabascon määrää voi vähentää ja lisätä niiden sijaan korianteria ja minttua joukkoon.

Ananassalsa

puolikas tuore ananas kuorittuna ja pieneksi paloiteltuna
1 tuore punainen chili, siemenettömänä ja hienoksi silputtuna
1 punasipuli hienonnettuna
2 rkl tuoretta minttua tai korianteria (suosittelen laittamaan reippaammin)
1-2 limetin kuori raastettuna sekä limetin mehu
suolaa
Tabascoa oman maun mukaan

Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja anna salsan makujen sekoittua toisiinsa huoneenlämmössä puolisen tuntia. Salsa sopii hyvin grillatun kanan, kalan tai kasvisten lisukkeeksi.

Vinkki! Käytä salsaan tuoretta ananasta, tölkkiversiosta ei tule lähellekään niin maukas ja värikäs kuin tuoreesta.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.