Kanakorma pistaasipähkinällä

torstai 16. tammikuuta 2020




Tämä kanakorma on pehmeän täyteläistä currykastiketta, jonka vihreään väriin kiinnittää ensimmäisenä huomion. Omaleimaisen värin antaa pistaasipähkinä, vihreä chili ja ripaus kurkumaa. Täyteläisen maun viimeistelee vihreä, jauhettu kardemumma.

Niin paljon kuin pidänkin intialaisesta ruoasta ja niin monesti kuin olen kokannut sitä, olen ymmärtänyt jo kauan sitten, etten tiedä siitä oikeastaan mitään. Jokaisella kerralla tuntuu löytyvän jotain uutta, mikä on ihan luonnollista, sillä onhan Intiassa suuret maantieteelliset erot. Toisilla alueilla viljellään riisiä, toisilla vehnää ja rannikoilla syödään enemmän kalaa. Näin ollen myös keittokirjoissa ja netin ohjeissa löytyy eroja suuntaan jos toiseen.

Parasta intialaista ruokaa kokkaillessa onkin juuri tämä moninaisuus ja mausteiden muodostama mieletön tuoksu! Tulisuuden tasoa voi säädellä oman maun mukaan, mutta muistuttaisin kuitenkin, että kaikki intialainen ruoka ei todellakaan ole tulista, pikemminkin mausteista. Esimerkiksi tämä pistaasikanakorma on varsin lempeää, mutta lisäämällä loppuvaiheessa chiliä, saa kaivattua pippurisuutta hyvinkin nopeasti. Korma on lähtökohtaisesti hyvinkin kermaista, mutta tässä kermaa on vain loraus. Pehmeys syntyy pähkinöiden kautta. Kokeile ihmeessä! Mikäli aikaa ja viitseliäisyyttä riittää, tee oheen myös jumalaiset naanleivät pannulla.


Pistaasikanakorma 4 annosta

400-600 g luomubroileria paloina
100 g pistaasipähkinöitä
8 vihreää chiliä
3 rkl kermaa
rypsiöljyä paistamiseen
2 sipulia hienonnettuna
2-3 cm:n pituinen pätkä inkivääriä
6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl garam masalaa
ripaus kurkumaa
ripaus valkopippuria
1-2 tl fenkolinsiemeniä
2 laakerinlehteä
5 rkl paksua, maustamatonta jogurttia
3-5 dl kanalientä tai vettä
suolaa, mustapippuria
*
tarjoiluun jauhettua vihreää kardemummaa ja tuoretta korianteria


Hienonna kuoritut pistaasit ja puolet chileistä eli 4 tehosekoittimessa kerman kanssa tahnaksi.

Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi ja lisää mausteet joukkoon. Paista muutama minuutin ajan ja lisää sitten pistaasiseos mukaan. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.

Lisää broilerit mukaan ja paista hetken aikaa. Lisää jogurtti, kanaliemi, loput 4 chiliä hienonnettuna ja ripaus suolaa. Kypsennä broileria 15-30 minuuttia, kunnes se on kypsää.

Keitä kanakorman lisukkeeksi basmatiriisiä ja paista naanleipää. Kun kanakorma on valmis, annostele se lautaselle ja ripottele päälle vielä vihreää kardemummaa ja tuoretta korianteria.

2 kommenttia

  1. Kuulostaapa tämäkin ihanalta, kerrotko vielä jugurtin lajin ja määrän, en sitä tuosta ohjeen ainesluettelosta hoksannut?

    Naanleivät on kokeiltu ja ihaniksi todettu. Ekalla kerralla sain tosin vain 4 kelvollista leipää, loput kärvähtivät tai jäivät aivan liian pullavan paksuiksi. Paistamiseen EI kannata käyttäö valurautapannua, ainakaan liian kuumana.

    Seuraavalla kerralla pääsen varmasti parempaan lopputulokseen.
    Nigellansiemeniä muuten saa ihan Ruohonjuuresta ja Ecoteekeistä, antavat täydellisen loppusilauksen leipien ihanaan makuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelen, jogurtti oli unohtunut listalta kokonaan! Käytän aina maustamatonta ja paksua jogurttia, mutta vähän lajista riippuen määrä vaihtelee.
      Naanleipien paistaminen onnistuu toki millä pannulla tahansa, mutta pidän itse valurautaisesta juuri siksi, että lämpenee todella kuumaksi eikä itse levyä tarvitse näin ollen pitää täysillä tehoilla. Mutta loistavaa kuulla, että leivät ovat maistuneet.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.