Aamiaisleivällä porkkanahummusta

sunnuntai 12. tammikuuta 2020



Olen jo pitkään halunnut tehdä porkkanahummusta leivän levitteeksi, mutta vasta nyt innostuin toteuttaakseni idean. Siihen nähden, miten paljon pidän erilaisista tahnoista ja levitteistä, teen niitä varsin harvoin. Rakastan esimerkiksi punajuurihummuksen väriä ja sen monimuotoisuutta. Saman tahnan voi levittää niin leivälle kuin dippailla siihen kasviksia, levittää kasvisbowlin pohjalle tai hampurilaisen väliin sekä maustaa hummuksen tähteillä pastan tai keiton. Itse taidan pitää eniten hummuksesta aamiaisleivällä dukkahin kera, paistetulla kananmunalla saa taas nopeasti täyttävämmän version. Alun perin hummus on valmistettu kikherneistä ja tahinista mausteiden kera, mutta kasviksia lisäämällä saa mukavaa vaihtelua ruokavalioon.


Porkkanahummus

3 porkkanaa kypsennettynä
1 prk kypsiä kikherneitä
2-3 rkl tahinia
1/2 dl öljyä
1 sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria
vettä tarpeen mukaan
(1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna, 1 tl jauhettua jeeraa)

Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vettä, mikäli haluat tahnasta löysempää. Maista hummusta ja lisää tarvittaessa mausteita.


Nautimme ennen kaikkea suolaisesta aamiaisesta, mutta toisinaan tekee mieli testata myös jotain makeaakin. Paahtoleipä ricotalla, hunajalla ja pähkinöillä toimii varsin hyvin hillon korvikkeena. 



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.