Mustikkapuuroa ja cashewkermaa

perjantai 30. marraskuuta 2018






Viikonlopun kiireettömät aamut ja värikkäät aamiaiset hellivät niin mieltä kuin kieltä. Astiat saavat olla eri sarjaa, syötävätkin mitä tahansa suolaisesta makeaan, kunhan vain pöydästä löytyy muutakin kuin harmaan sävyjä. Edellisellä kerralla halusin hauduttaa taas puuroa pöytään ja katsokaapas miten ihanan värinen lopputulos syntyikään! Reseptiin kuului alunperin myös marjakompotti, mutta tiesin sen olevan meille liikaa ja lusikoin valmiin puuron ja cashewkerman päälle sulaneita marjoja. Miehen mielestä makeusaste oli jo ihan tapissaan, mikä hieman ihmetytti, sillä kermaan tuli vain 1/2 rkl kookossokeria. Ilmeisesti muu makeus tuli mantelimaidosta.

Niin yksinkertainen kuin tämä puuro ja kerma on valmistaa, muista laittaa pähkinät likoamaan edellisenä iltana. Nyt kun mustikkapuuro on todettu melkoiseksi herkuksi, en malta odottaa seuraavaa kertaa ja muidenkin marjojen testaamista.


Mustikkapuuroa ja cashewkermaa 2-3 henkilölle
resepti Puuron uusi aika -kirjasta

Mustikka-cashewkerma

1 1/2 dl cashewpähkinöitä
1 dl mustikoita
1 dl mantelimaitoa
1/2 rkl kookossokeria
1 rkl sitruunanmehua
1/2 tl kanelia
ripaus suolaa

Anna cashewpähkinöiden liota yön yli huoneenlämmössä tai vähintään 2 tuntia. Pidä huoli, että kulhossa on reilusti vettä.

Huuhtele liotetut pähkinät huolellisesti ja sekoita tehosekoittimessa muiden ainesten kanssa, kunnes  kerma on paksua ja samettisen sileää. Nosta kerma tekeytymään jääkaappiin.

Mustikkapuuro 

2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl vettä
2 dl mantelimaitoa
2 dl mustikoita
ripaus suolaa

Kiehauta nesteet ja lisää hiutaleet joukkoon. Keitä puuroa miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia. Lisää lopuksi suola ja mustikat ja sekoita hyvin.

Sekoita mustikka-cashewkermaa lämpimän puuron joukkoon tai vain puuron päälle. Lisää vielä haluamiasi marjoja ja nauti heti.




Kokeile cashewkermaa myös mustikkajäätelön kera!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.