Mustaviinimarjaglögi

keskiviikko 21. marraskuuta 2018


Käsi pystyyn ja kattila esille, jos sinullakin on pakastimessa reilusti mustaviinimarjoja! Nyt on nimittäin loistava tilaisuus päästä niistä eroon ja nauttia lopputuloksena itsetehtyä glögiä. Olen juonut tänäkin syksynä jo monen monta lasillista erilaista glögiä enkä tiedä edelleenkään pidänkö enemmän vaaleasta vai punaisesta glögistä. Sen kuitenkin osaan sanoa, että itsetehdyt glögit maistuvat aina vain parhaimmilta. Lisäksi kodissa on mukavan jouluinen ja kotoisa tunnelma, kun jumalaisen ihanat mausteet valtaavat joka neliön. Tämän simppelin punaisen glögin ohjeen omistan veljelleni, joka vannoo punaisen juoman nimeen. 

Mikäli sinulla ei ole mustaviinimarjamehua pakastimen kätköissä, kiehauta marjoista, vedestä ja sokerista tummanpuhuva mehu glögiä varten. Keitä sitä reilusti, siivilöi ja säilö puhtaisiin lasipulloihin jääkaappiin, jotta voit haudutella kuumaa juomaa läpi pimeiden viikkojen. 

Vaikka mustaviinimarjaglögiin ei tule montaa maustetta, älä oikaise niissä vaan hanki kaupasta kunnon mausteet joulun herkkuihin. Tähän glögiin tarvitset kanelitankoja, kokonaisia neilikoita ja kardemumman siemenkotia. Mikäli leivot ja kokkaat paljon mausteisia ruokia, saat mausteet edullisimmin etnisistä kaupoista. 


Mustaviinimarjaglögi

0,5 l mustaviinimarjamehua
0,5 l vettä
0,5 dl muscavado- tai ruokosokeria
1-2 kanelitankoa
2 kardemumman siemenkotaa
10 kokonaista neilikkaa

Mittaa aineet kattilaan ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Anna juoman maustua puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Mitä pidempään annat glögin hautua, sitä mausteisempaa siitä tulee. Kaada glögiä lasiin siivilän kautta ja nauti manteleiden, rusinoiden tai kuivattujen karpaloiden kera.

Mustaviinimarjaglögiä voit halutessasi terästää konjakilla, vodkalla tai punaviinillä. Mikäli glögiä jää yli, voit jatkaa sitä taas seuraavana päivänä lisäämällä nesteitä ja tarvittaessa myös mausteita.

Huom! Kanelitangoista riittää makua seuraavaankin kertaan, joten voit nostaa ne kuivumaan uutta glögisatsia varten.

* * *

Maista myös mandariinilla, appelsiinilla ja sitrushedelmillä maustettua glögiä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.