Tuplaleivitetyt kalapuikot

torstai 15. marraskuuta 2018





Suurin osa on oppinut syömään kalaa kalapuikkojen muodossa lapsena ja hyvältä ne maistuvat aikuisenakin. Harmillista vain, että ne yleensä ostetaan valmiina kaupan pakastealtaasta. Helppoa toki heittää pakastimesta kalapuikot pannulle, mutta itsetehdyt kalapuikot maistuvat niin  paljon paremmilta tuoreesta kalasta valmistettuna! Olen paistanut kalapuikkoja sekä jauhetusta kalamassasta että suoraan fileistä ja pidän molemmista tavoista. Jos satut saamaan ison kalasaaliin, massan tekemällä kalapuikot valmistuvat ehkä asteen verran kätevämmin. Samalla saat pakastimeen puolivalmiita kalapuikkoja tuleville kalapäiville.

Sinappi sopii erittäin hyvin kalan maustamiseen, kannattaa kokeilla! Fileitä on paistettu perinteisesti  ilman tuplaleivitystä korppujauhoillakin ja herkkua on tullut. Japanilaisista pankojauhoista syntyy vain niin ihanan rapea lopputulos, että usein ne syrjäyttävät korppujauhot leivityksessä. Kolmivaiheisesta leivityksestä huolimatta ei kannata pelästyä, kalapuikkojen valmistaminen on helppoa ja myös hauskaa puuhaa isommallakin joukolla. Ota siis kaverit tai perheenjäsenet mukaan ja vietä hauska iltapäivä viikonloppuna keittiössä! 


Kalapuikot tillikastikkeella ja paistetuilla ruusukaaleilla

1-2 kuhafilettä tai muuta vaaleaa kalaa per ruokailija
suolaa, mustapippuria
2 kananmunaa
2 rkl dijonsinappia
1 dl vehnäjauhoja
5 dl pankojauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
1 rs ruusukaaleja puolitettuna

Tarkista, ettei kalafileissä ole ruotoja. Nypi ne pois tai leikkaa fileistä housut, jolloin saat ruodot pois keskeltä kalaa ja sileät sääret. Leikkaa kalat pitkulaisiksi paloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Vatkaa munien rakenne rikki laakealla lautasella ja mausta seos sinapilla. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot, kolmannelle pankojauhot.

Kierittele kalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankoissa. Paista kalapuikot öljyssä paistinpannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Paahda sillä välin toisella pannulla tai uunissa öljytyt, suolalla & pippurilla maustetut ruusukaalit uunissa puolikypsiksi.


Tillikastike

2 dl maustamatonta jogurttia
suolaa, mustapippuria
sitruunanmehua
tuoretta tilliä hienonnettuna

Sekoita ainekset keskenään ja nosta jääkaappiin tekeytymään.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.