Raparperi-mansikkacrumble

torstai 1. maaliskuuta 2018




Kuiva-ainekaapin ja pakastimen tyhjennysprojektit ovat edelleen päällä, vaikkakin aika maltillisella tahdilla. Vanhimmat tuotteet on jo käytetty pois eikä mikään ole menossa huonoksi. Järjestelin molemmat kunnolla enkä muista milloin kaapissa on viimeksi ollut näin tyhjää. Siis ihan täynnähän ne molemmat oikeasti ovat, mutta vielä on tilaa uusille purkeille ja pusseille. Säilöntäkiertoni on vain edelleen hieman ristiriitainen. Kesällä mietin, miten saan pakastettua kaikki haluamani marjat. Syksyllä en meinaa raaskia käyttää niitä ja talvella tuntuu, että pakastin on aivan täynnä. Hiljalleen alan löytää juuri meille sopivat määrät säilöä hilloa, marjoja ja riistaa. Luojalle kiitos.

Tällä kertaa pääsin käyttämään molempien kaappien sisältöä valmistamalla raparperi-mansikkapaistosta. En voinut vastustaa kiusausta, kun bongasin pakastimesta paloitellut raparperit. Kaurahiutaleet olin ehtinyt käyttää jo aiemmin pois, joten tein taikinan tällä kertaa ruisleseistä ja pellavansiemenistä. Lopputuloksena yhtä hyvä maku kuin aina ennenkin. Juuri tällainen yksinkertainen paistos maistuu minulle parhaiten. Lisäksi vielä Kolmen kaverin pistaasijäätelöä ja maut olivat aika kohdallaan. Seuraavalla kerralla haluan heittää herukat tai karviaiset paistokseen.

Ja vaikka tämä crumble mielletään ennen kaikkea jälkiruoaksi, sokerin, hiutaleiden ja jauhojen lajia ja määrää vaihtamalla, paistosta voi viedä useampaan suuntaan. Voin voi vaihtaa kookosöljyyn ja päälle voi heittää pähkinöitäkin. Marjaherkku maistuu upeasti myös viikonlopun aamiaispöydässä, brunssista puhumattakaan.

Raparperi-mansikkacrumble

1/2 l raparperia paloiteltuna
1/2 l mansikoita
1 rkl perunajauhoja
kanelia

Päälle muruseos:
1/2-1 dl sokeria
3 dl hiutaleita, leseitä tai jauhoja
150 g voita sulatettuna
ripaus vaniljasokeria

Kumoa raparperit ja mansikat uunivuokaan. Mausta kanelilla ja halutessasi myös sokerilla. Sekoita joukkoon lusikallinen perunajauhoja sitomaan marjoja. Perunajauhot voi jättää myös kokonaan pois.

Tee muruseos yhdistämällä ainekset ja ripottele marjaseoksen päälle. Paista crumblea 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.






2 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Jo vain! Kummasti kesäiset ruoat ja herkut maistuvat talvella, mutta talviherkut harvemmin kesällä. ☺️

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.