Kikhernewrapit sumakki-sipulisalaatin kera

tiistai 6. maaliskuuta 2018



Tämä värikäs wrappi on loistavaa tähderuokaa ja valmistuu nopeasti arki-iltaan. Täytteeksi sopivat niin kikherneet, pavut, linssit, tofu kuin falafelitkin. Meillä täytteeksi käytettiin viimeiset kikherneet aiemmin keitetystä kattilallisesta ja tahna pyöräytettiin valmiista grillatusta säilykepaprikasta. Leiväksi ostettiin etnisesta kaupasta ohutta arabialaista leipää, mutta sen voi vaihtaa esimerkiksi tortillaan tai pitaleipään ja nauttia täytetyn leivän wrapin sijaan. Mausteisen paprikatahnan voi vastaavasti vaihtaa harissalla maustettuun jogurttiin. Kuten huomaat, ruokaa voi muunnella moneen suuntaan ja kaiken voi ostaa halutessaan valmiina kaupasta! Tai sitten heittää jääkaapista kaikki mahdolliset tähteet kehiin ja nauttia maistuvan pikaruoan.


Kikhernewrapit sumakki-sipulisalaatin kera 4 annosta

Sumakki-sipulisalaatti

1-2 isoa punasipulia ohueksi viipaloituna
reilusti tuoretta persiljaa hienonnettuna
2-4 tl sumakkia
2-4 rkl oliiviöljyä
suolaa

Yhdistä ainekset kulhossa ja maista salaattia. Lisää tarvittaessa sumakkia ja suolaa. 

Paprikatahna

2-4 grillattua paprikaa
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 tl (savu) paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria tai chilijauhetta
1-2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
(hunajaa, oliiviöljyä)

Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos tahna on liian paksua, lisää oliiviöljyä. (Mikäli tahnaa jää, käytä loput leivän levitteeksi.)

Kikherneet

300 g keitettyjä kikherneitä (vastaa noin 1 purkillista)
1/2 tl kuivattua oreganoa
1/2 tl kuivattua minttua
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua juustokuminaa
1 sitruunan mehu
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Mausta kikherneet ja paista niitä oliiviöljyssä paistinpannussa, kunnes ne ovat lämpimiä. Kikherneet voi myös vaihtaa valmiiseen hummukseen.

Tarjoiluun
4 pannulla paahdettua ohutta arabialaista leipää
sitruunan lohkoja
oliiviöljyä
yrttejä, kevätsipulia, tomaatteja jne.

Paahda leivät ja tomaatit pannulla. Aseta lämmin leipä lautaselle ja lusikoi täytteet päälle. Purista päälle hieman sitruunanmehua ja lorauta oliiviöljyä. Kääri leipä tiukalle rullalle ja nauti saman tien. 



Mikäli pidät sumakista, kokeile sitä myös salaatinkastikkeeseen, siian ja lohen maustamiseen.

2 kommenttia

  1. Sumakki on kyllä ihme mauste. Olen laittanut sitä lähinnä kanaan ja kasviksiin, mutta en ollenkaan epäile, etteikö se sopisi myös kalalle. Täytyy kokeilla joku kerta, kun tämä on jo toinen kerta tänään, kun silmiin osuu, että sumakki käy myös kalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo-o, kun kerran heittää sumakkia johonkin, ei voi olla heittämättä uudestaan monena päivänä peräkkäin. =)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.