Vegaaninen mole

tiistai 20. maaliskuuta 2018



Mikäli sääennusteet eivät olennaisesti muutu, mausteiselle ja tuhdille molelle on vielä tilausta. Olen valmistanut tätä meksikolaista pataherkkua ennenkin, mutta yleensä aina broilerilla. Totta puhuen vegeversio on mielestäni parempi, sillä lopputulos on asteen verran raikkaampi, vaikka onkin tumman puhuva. Lisäksi tämä mole tuo hieman vaihtelua arkisille linssi- ja papupadoille pelkästään jo kaakaon ja kanelin mauilla. Aitoa molea en ole koskaan päässyt syömään, mutta ymmärtääkseni se sisältää kymmeniä ainesosia ja yhtä lailla myös turhan monta valmistusvaihetta. Yksinkertaisten ruokien ystävänä en siis ole moiseen operaatioon ruvennut ja etsinyt autenttista reseptiä vaan ihan tyytyväisenä valmistin tällaisen pikaversion.

Tämäkin vegaaniruoka on siitä suurenmoinen, että aineksia voi vaihdella.  Voit käyttää yhtä lailla niin valmiita kypsennettyjä papuja kuin liotella ja keittää ne itse alusta alkaen. Vastaavasti ruoan voi nauttia niin riisin, leivän kuin tortillojen kanssa. Loistavaa talviruokaa!


Vegaaninen mole  4 annosta

Mole-mausteseos

2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1-2 tl savupaprikajauhetta
1-2 tl kanelia
1/2 tl chilihiutaleita
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
mustapippuria

Valmista mausteseos yhdistämällä ainekset.

Pataan:
öljyä paistamiseen
1 sipuli hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioituna
1 bataatti tai kurpitsa kuorittuna ja kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tlk (400g) säilöttyjä kypsiä mustapapuja
1 pss pakastemaissia
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
1-2 dl vettä
2 laakerinlehteä
2 tl sokeria
1-2 rkl limen mehua
suolaa oman maun mukaan

Tarjoiluun:
keitettyä jasmiiniriisiä
tuoretta korianteria
limeä

Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja paista sipulia, paprikaa ja bataatteja joitakin minuutteja. Lisää valkosipulit ja mausteseos joukkoon. HUOM! Mikäli pelkäät ruoasta tulevan liian mausteista, älä käytä kaikkea mausteseosta kerralla. Sitä voi lisätä vielä myöhemmin joukkoon. Jos taas kaipaat myöhemmin lisää tulisuutta, ripottele joukkoon cayennea tai tarjoiluvaiheessa hienonnettua tuoretta chiliä.

Lisää valutetut pavut, maissit, tomaattimurska, vesi, sokeri ja laakerinlehdet. Anna padan porista noin 30 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Sekoita lopuksi limen mehu joukkoon ja maista pataa. Lisää tarvittaessa suolaa tai mausteseosta, jos et käyttänyt kaikkea aiemmin.

Tarjoile mole riisin, korianterin ja limelohkojen kera.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.