Omenalla täytetyt munakoisot

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016


Ruokailut ovat olleet tällä viikolla vähän sitä sun tätä, mutta nälkää ei olla päästy näkemään. Onneksi viikon loppupuolella saatiin taas kokkaamisesta kiinni ja pyöräytettiin pöytään uusia makuja. Nämä omenalla täytetyt munakoisot hurmasivat minut täysin ja aion pitää nämä mielessä vastedeskin. Juustokumina ja chili tuovat ruokaan meksikolaisen keittiön vivahteita ja tulisella tomaattikastikkeella voi säädellä itse ruoan tulisuutta kokonaisuudessaan.

Omenalla täytetyt munakoisot 4 henkilölle


4 vihreää omenaa kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
2 rkl sitruunan mehua
4 pientä munakoisoa (yhteensä 600 g)
1,5-2 dl oliiviöljyä
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 varsisellerin varsi pieneksi leikattuna
4 rkl vehnäleseitä
tuoretta minttua hienonnettuna
0,5-1 tl juustokuminaa
0,5 tl raastettua muskottipähkinää
suolaa, mustapippuria
4 rkl voita
225 g cheddaria raastettuna

Laita omenakuutiot kulhoon ja purista sitruunanmehua päälle.

Leikkaa munakoisot pitkittäin halki ja koverra pehmeä sisus pois niin, että reunoille jää noin sentin paksulti munakoisoa. Hienonna koverrettu munakoiso ja lisää omenoiden joukkoon.

Kuumenna öljyä pannulla ja freesaa sipulia, valkosipulia ja varsiselleriä, kunnes ne ovat pehmenneet hieman. Lisää sen jälkeen myös omena-munakoisoseos pannulle. Kypsennä muutaman minuutin ajan ja mausta juustokuminalla, muskotilla, mintulla, suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Täyte saa olla reilusti maustettua, sillä koverretussa munakoisossa ei ole mitään mausteita.

Nosta koverretut munakoisot voideltuun uunivuokaan ja täytä ne omena-munakoisoseoksella. Paista munakoisoja 200 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat pehmeitä. Valmista sillä välin tomaattikastike.

Tomaattikastike

1 tlk kokonaisia tomaatteja
pieni sipuli hienonnettuna
5 keskivahvaa chiliä hienonnettuna
suolaa
tuoretta korianteria hienonnettuna oman maun mukaan

Laita kastikkeen ainekset kattilaan korianteria lukuunottamatta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja lisää korianteri.

* * *

Kun munakoisot ovat olleet uunissa 20 minuuttia, ripottele cheddar-raaste päälle ja nosta munakoisot takaisin uuniin. Kun juusto on sulanut, nosta munakoisot pois.

Siirrä munakoisot lautaselle, lusikoi päälle tulista tomaattikastiketta ja ripottele päälle tuoretta korianteria. Tarjoile välittömästi.




2 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.