Ruohosipulin kukat hyötykäyttöön

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015






Tuntuu kuin kesä ei olisi vielä alkanutkaan ja säilöminen on jo kovasti mielessä. Tällä viikolla hienonsin ensimmäiset satsit yrttejä pakastimeen ja siinä työn lomassa sain mielestäni loistavan idean. Leikkasin nimittäin ruohosipulin kukatkin talteen ja osan niistä heitin pakastimeen ja osan jätin kuivamaan huoneen lämpöön. Jo yksi kukinto maistuu niin ihanalle ruohosipulille, että haluan ottaa kesän maut talteen. Kukista saa helposti pyöräytettyä vaikkapa kermaviilikastikkeen kalalle tai koristeltua voileipäkakkuja. Meidän perheessä kukinnot taitavat kuitenkin päästä ennen kaikkea kalaisten leipien koristeeksi, maustamaan salaatteja ja ilahduttamaan fetajuuston päällä. Kuivatuista ruohosipulin kukista ajattelin valmistaa myös suolaa.

Muut syötävät kukat eivät ole edes vielä puhjenneet kukkaan, mutta ruohosipulin kukat alkavat jo menettää parhaimman hehkunsa. Ota siis sinäkin kukat talteen ja säilö muitakin yrttejä ennen kuin ne ehtivät kukkia. Yrttien lehdet muutenkin ovat parhaimmillaan suhtkoht pieninä ja mielestäni ne säilyttävät makunsa paremmin pakastettuina kuin kuivattuina.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.