Omenan ja piparjuuren kanssa paistettu nieriä 4 annosta
resepti Paul Svenssonin Grilli kuumana -kirjasta
4 nieriäfileetä (150 g/file)
rypsiöljyä
tilliä koristeluun
3 cm:n pala piparjuurta raastettuna
2 vihreää omenaa viipaloituna
suolaa, valkopippuria
Voitele uunipelti tai kalan alle taiteltu folio rypsiöljyllä. Mausta nieriä suolalla ja pippurilla ja nosta nieriä folion päälle. Grillaa kalaa suoralla lämmöllä kannen alla 1-2 minuuttia. Ota kala grillistä ja vedä nahka pois.
Mausta kala suolalla ja ripottele sen jälkeen kalan pinnalle tilliä ja piparjuurta. Kypsennä kalaa vielä 1-2 minuuttia kannen alla.
Grillaa samalla omenaviipaleet lisukkeeksi. Tarjoa nieriä omenakastikkeen kera.
Omenakastike
3 kuorittua omenaa kuutioituna
0,5 dl sokeria
1-2 rkl vettä
2 tl omenaviinietikkaa
4 rkl hienoksi raastettua piparjuurta
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
Nosta omenakuutiot kattilaan ja sekoita sokerit ja tippa vettä joukkoon. Kypsennä omenia kannen alla, kunnes ne ovat läpikuultavia.
Lisää viinietikka, piparjuuri, oliiviöljy ja suola ja soseuta sileäksi. Säilytä viileässä.
Kastike sopii nieriän lisäksi myös uusien perunoiden kanssa tarjottavaksi.
* * *
Testaa myös:
Kuulostaa älyttömän hyvältä! Edellisen postauksen parsat pääsevät meillä testiin ensi viikonloppuna jos vaan löytyy hyvää valkoista parsaa vielä kaupasta.
VastaaPoistaTämä resepti osui kyllä mun makuhermoon! Olen käyttänyt piparjuurta ennenkin kalan kanssa, mutten koskaan vielä näin onnistuneesti. Ja parsa rakuunan kera pääsi myös yllättämään takavasemmalta. Herkkua tulee, kunhan malttaa kypsytellä kaikessa rauhassa ja veistellä voita oikein kunnon satsin.
Poista