Herkulliset kesäkurpitsapihvit

keskiviikko 11. tammikuuta 2012


Nämä maistuvat kesäkurpitsapihvit sopivat täydellisesti aurinkoiseen kesäpäivään, mutta meille nämä maistuivat loistavasti kuulaana talvipäivänäkin. Mies oli suunnitellut sunnuntain iloksi tarjoavansa mezetarjottimen ja niinpä päädyin paistamaan pikaisesti nämä letut pöytään. Ohje on otettu Gordon Ramsayn Maailma keittiöstä-kirjasta.

Feta-yrtti-kesäkurpitsapihvit

3 keskikokoista tai 2 suurta kesäkurpitsaa raastettuna
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä paistamiseen
1 sipuli hienonnettuna
3 kananmunaa
200 g fetaa murusteltuna
kourallinen mintunlehtiä hienonnettuna
kourallinen tilliä hienonnettuna
2 rkl pinjansiemeniä (pähkinärouhe tai auringonkukansiemenetkin käyvät hyvin)
3-4 rkl vehnäjauhoja
tarjoiluun sitruunaa ja persiljaa

  • nosta raastettu kesäkurpitsa valumaan siivilään kulhon päälle
  • rouhi päälle suolaa ja sekoita
  • anna raasteen seistä siinä vähintään 10 minuuttia
  • painele raastetta tämän jälkeen vielä käsin, jotta saat nesteen poistumaan
  • siirrä raaste kulhoon 
  • kuullota sipulit öljyssä ja anna niiden jäähtyä hetken aikaa
  • lisää kananmunat, feta, yrtit, siemenet ja vehnäjauhot raasteen joukkoon
  • mausta mustapippurilla ja kaada sipuli mukaan
  • jos seos vaikuttaa liian löysältä lisää hieman jauhoja 
  • paista koepihvi, jotta voit tarkistaa maun ja pihvien rakenteen
  • lisää tarvittaessa mausteita ja paista taikina kullanruskeiksi pihveiksi (molemmin puolin 2-3 minuuttia)
  • nosta pihvit talouspaperin päälle ja pidä pihvit lämpiminä, jos tarjoilet ne heti
  • pihvit voi myös valmistaa etukäteen ja kuumentaa ne uunissa alhaisella lämmöllä juuri ennen tarjoilua
  • koristele pihvit sitruunalohkoilla ja persiljalla
  • tarjoa tsatsikin kera

Tsatsiki

1 kurkku kuorittuna ja raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
350 g maustamatonta jogurttia
1 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
  • kuori kurkku ja koverra siemenet pois, raasta loppu kurkku
  • sekoita suola joukkoon ja nosta kurkku valumaan lävikköön kulhon päälle noin tunniksi
  • painele kurkuista vesi pois ja sekoita loput ainekset joukkoon
  • anna tsatsikin tekeytyä hetken aikaa jääkaapissa

1 kommentti

  1. Täytyykin kokeilla tätä reseptiä!

    Naapuri on kiikuttanut valtavia möhkäleitä mulle, kun puutarha on "villiintynyt" :)

    Vilma

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.