Lohisalaatti vietnamilaistyyliin

tiistai 10. helmikuuta 2015



Talvi ei ole ollut talvi lainkaan. Ainakaan vielä. Toki pari kertaa on pakkasta ollut ihan kunnolla, mutta lunta Tampereelle satoi lumeksi asti vasta viime viikolla. Ehkä siitä syystä talviset padat on jäänyt kokkailematta ja pikemminkin on tehnyt mieli jotain kevyttä ja raikasta ruokaa. Tämä lohisalaatti Jamie Oliverin reseptiä mukaillen valmistuu näppärästi olipa sitten valmiiksi kypsää lohta tai ei. Lohta ostaessa kannattaa suosia suomalaista kasvatettua kirjolohta tai ASC-merkittyä lohta. Lue aiheesta lisää WWF:n kalaoppaasta.

Salaatin aineksia voi vaihdella mielensä mukaan, mutta näin talviaikaan kannattaa käyttää kotimaisia juureksia ja mikseipä pakastevihanneksiakin. Oleellisinta salaatissa on kuitenkin salaatinkastike, joka tuo ruokaan mukavasti suolaisuutta ja pientä potkua. Jos teet salaattia yli tarpeiden, älä sekoita kastiketta koko salaattiin vaan ainoastaan siihen määrään, mitä syöt. Muussa tapauksessa salaatti on seuraavana aivan lötköä ja epämiellyttävää syödä. Jamie oli käyttänyt salaattiin myös kuivahtanutta leipää, jonka paahtoi uunissa rapeaksi, mutta itse jätin sen salaatista pois. Toki jos sinulla on vanhaa leipää, käytä ihmeessä se tähän salaattiin leipäkrutonkien tavoin.

Lohisalaatti vietnamilaistyyliin 2-4 henkilölle

Kastike:
pala inkivääriä raastettuna
1 tuore punainen chili hienonnettuna
4 rkl oliiviöljyä
4 rkl valkoviinietikkaa
1-2 rkl soijaa

Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja siirrä syrjään odottamaan salaatin valmistumista.

200 g tuoreita tai pakastettuja vihreitä papuja
1 kurkku tai pari varsiselleriä
nippu retiisejä viipaleina
porkkanaa ohuina suikaleina
omenaa viipaloituna
300 g kypsää lohta tai jotain vaaleaa kalaa
(lisäksi vielä salaatinlehtiä tai rucolaa)

Huuhdo ja siisti pavut ja ryöppää ne suolavedessa 6 minuutin ajan. Jos käytät pakastepapuja, ne pehmenevät parissa minuutissa. Valuta pavut ja anna niiden jäähtyä hetken aikaa.

Puolita kurkku ja poista siemenet (ei ole välttämätöntä, jos syöt salaatin heti pois). Vaihtoehtoisesti voit korvata kurkun varsisellerillä.

Yhdistä kurkku, retiisit, porkkanat ja omenat. Lisää vielä pavut, lohi ja leipäkuutiot. Valuta kastike päälle ja tarjoile heti.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.