Feta-melonisalaatti

sunnuntai 2. kesäkuuta 2019Aurinkoisen kesäpäivän yksi maistuvimmista herkuista on yksinkertainen feta-melonisalaatti. Sopivaa haarukoitavaa silloin, kun ruoka ei helteellä maistu, mutta jotain olisi syötävä. Tai silloin, kun kaipaa grillatun kalan tai lihan kaveriksi raikasta ja rouskuvaa salaattia. Makeaa ja suolaista sopivassa suhteessa on juuri passeli mulle!
Paras salaatti syntyy tietysti tuoreista raaka-aineista ja palana ostetusta fetajuustosta. Unohda kaupan valmiit kumiset fetakuutiot marinadeilla ja osta kunnon juustoa kauppiaaltasi! Muista myös, että teet salaattia vain yhdelle ruokailulle, sillä salaatti menettää makunsa seuraavaksi päiväksi ja kostuu epämiellyttäväksi. Paitsi jos et käytä laisinkaan salaattia vaan pelkästään fetaa ja melonia. Suosittelen kokeilemaan myös eri salaattilaatuja, sillä sesonki on pian parhaimmillaan.

Fetan ja melonin yhdistelmä on myös siitä kiitollinen, että sen voi syödä sekä kylmänä salaatissa että grillattuna sellaisenaan tai hampurilaisen välissä. Vai miltä kuulostaa hampurilainen grillatulla melonilla ja fetalla ja kastikkeena tsatsiki? Mun mielestä taivaalliselta! Jos et ole koskaan myöskään grillannut melonia, tee se tänä kesänä - on hyvää! Yhtä lailla grillattu feta sellaisenaan tai oliivien ja tomaatin kera hurmaa kenet vaan. 

Feta-melonisalaatti

fetaa
melonia
tuoretta minttua ja ruohosipulia (oreganoa tai basilikaa)
erilaisia salaatteja ja rucolaa

Salaatinkastike

loraus punaviinietikkaa
loraus oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Salaatinkastike on helpointa tehdä tyhjässä lasipurkissa. Heität vain ainekset purkkiin, kansi päälle ja hölskytys käyntiin!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.