Grillattu juustoleipä kimchillä

keskiviikko 5. kesäkuuta 2019




Huolimatta kotimaisen kasvisvalikoiman laajenemisesta nyt kesän alussa, tietyt purkkituotteet vetävät toisinaan puoleensa tuoreita kasviksia enemmän. Näin on käynyt kimchin kanssa, joka tuntuu maistuvan kuukausi toisensa perään. Voisin haarukoida sitä suuhuni melkeinpä joka päivä ja näin ollen se tarkoittaa sitä, että kun vain näenkin jossain reseptissä käytettävän kimchiä, on pakko napata ohje ylös ja kokata mahdollisimman pian!  Tässä paistetussa leivässä onnistuin käyttämään kuivuvan leivän sopivasti pois ja upottamaan juuston tähteet täytteeksi yhdessä kimchin kanssa. Lopputulos oli maittava, mutta harmittavasti juustoa oli liian vähän. Ensi kerralla sitten tuplasti enemmän juustoa sisään.

Jos et ole vielä maistanut kimchiä tai Gochujangia, nappaa ne ensi kerralla kaupasta mukaan. Gochujang sopii hienosti grillatun ruoan maustajaksi ja siitä voi valmistaa nopeasti kastikkeen. Kimchi puolestaan maistuu ihan sellaisenaan lisukkeena ja osana ruokapöydän tarjontaa. Tuotteita löytyy hyvin jo marketista kuin marketista, joten etnisiä kauppoja ei varta vasten tarvitse etsiä.


Grillattu juustoleipä kimchillä
resepti Half baked harvest -blogista

2 rkl huoneenlämpöistä voita
1 valkosipulinkynsi raastettuna
2 rkl seesaminsiemeniä
*
2 rkl Gochujangia (korealaista chilitahnaa)
4 siivua maalaisleipää
2 dl kimchiä hienonnettuna
tuoretta basilikaa
2-4 dl juustoraastetta (emmental, fontina, cheddar)
*
tarjoiluun hunajaa ja basilikaa tai ruohosipulia

Sekoita voi, seesaminsiemenet ja valkosipuli keskenään pienessä kulhossa.

Levitä leipäsiivulle Gochujangia ja annostele sitten juustoraastetta, kimchiä, basilikaa ja vielä kerros juustoa. Nosta toinen leipäviipale päälle ja paina  kevyesti. Levitä voi leipäviipaleen päälle ja nosta leipä voipinta edellä kuumalle paistinpannulle. Anna paistua viitisen minuuttia tai kunnes leipä on kauniin värinen.

Levitä voi vielä voitelemattomalle pinnalle ja käännä leipä ympäri. Paista vielä toinenkin puoli kauniiksi ja rapeaksi.

Nosta leipä pois pannulta, halkaise ja asettele lautaselle. Valuta päälle hieman hunajaa ja ripottele yrtit päälle.


* * *

Mikäli pidät leivästä ja kimchistä, testaa myös tofu-kimchihampurilainen!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.