Tomaattinen paprikakeitto

tiistai 21. toukokuuta 2013

 

Alun perin teki mieli tomaattikeittoa, mutta kun jääkaapista löytyi paprikoita, valinta oli selvä. Nostin paprikan pääosaan, mutta jätin tilaa myös tomaatille. Herkkua! Sopii lounaalle, alkuruoaksi ja kevyeksi päivälliseksikin. More soup, please!

 

Tomaattinen paprikakeitto 2 henkilölle

 

2 paprikaa siemenet poistettuna ja paloiteltuna

1 iso sipuli hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tuore chili siemenet poistettuna ja hienonnettuna

1 prk tomaattimurskaa

öljyä kuullottamiseen

4-7 dl vettä

suolaa, pippuria

1-2 tl savustettua paprikajauhetta

(sitruunanmehua)

 

  • lorauta öljyä kattilaan ja kuullota sipuleita hetken aikaa
  • lisää chili, paprikat ja paprikajauhe joukkoon
  • kaada puolet vedestä päälle ja anna keiton hautua hiljalleen 20-30 minuuttia
  • jos jääkaapista löytyy porkkanaa tai varsiselleriä, lisää ihmeessä joukkoon
  • soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku, lisää tarvittaessa savustettua paprikajauhetta, suolaa ja pippuria
  • jos keitto kaipaa vielä jotain, purista joukkoon sitruunanmehua ja lorauta lautasannoksen päälle oliiviöljyä
  • tarjoile tuoreen leivän ja hyvän valkoviinin kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.