Salvialla ja sardelleilla täytetyt munakoisot grillissä

torstai 2. toukokuuta 2013

Kesäkausi on korkattu grillauksen suhteen ja heti löytyi uusi herkku teillekin jaettavaksi! Munakoison sijaan voi käyttää myös kesäkurpitsaa ja täytteitäkin voi vaihdella oman maun mukaan. Jos kuitenkin haluat maustaa munakoisot sardelleilla, suosittelen ostamaan parasta mahdollista laatua. Anjoviskin käy, mutta suosi siinäkin parasta. Maulla on väliä.

Ja sardelli on siis eri asia kuin anjovis tai sardiini. Sardelli on sardelli-niminen kala, joka on englanniksi anchovy ja siksi se sekoitetaan usein anjovikseen. Anjovis sen sijaan on kilohailista tehtyä maustekalaa. Sardiini puolestaan on sardiini-niminen kala, joka on sukua sillille ja silakalle.



Salvialla ja sardilleilla täytetyt munakoisot tai kesäkurpitsat

1-2 munakoisoa tai kesäkurpitsaa pitkittäin ohueksi viipaloituna
öljyä paistamiseen
1 purkki sardilleja tai anjoviksia
tuoretta salviaa
  • paista viipaloituja munakoisoja grillissä molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet väriä ja pehmenneet
  • nosta viipaleet leikkuulaudalle tai lautaselle, anna niiden jäähtyä hieman
  • asettele puolikas tai kokonainen sardellifile ja pari salvianlehteä munakoisolle ja kääri se rullalle. Jos et pidä sardellista tai anjoviksesta niin kovin, laita vain puolikas file yhteen rullaan. Tai vaihda sen tilalle oliiveja, kapriksia tai juustoa. 
  • sulje kääryle cocktailtikulla ja lämmitä rulla vielä grillissä ennen tarjoilua

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.