Täytettyjä lihakääryleitä

lauantai 25. syyskuuta 2010

Viikonloppu on mukava aloittaa ruoalla, mitä ei ole syönyt koskaan aiemmin. Tai sitten vaihtoehtoisesti tehdä jotain omaa bravuurinumeroa. Tällä kertaa mies oli päätynyt uudenmakuisiin lihakääryleisiin, joita teimme töiden jälkeen yhdessä. Lisuke oli jäänyt miettimättä, mutta päätimme risoton tai pastan sijaan paistaa lihan kylkeen jääkaapista kaikki mahdolliset kasvistähteet. Vaikka en lihan perään niin kovasti huudakaan, kääryleet olivat juuri sopivan raikkaita ja maistuivat erinomaisesti.

Salvialla, sitruunalla ja pinaatilla täytettyjä lihakääryleitä kahdelle

300-400 g naudan paahtopaistia
25 g voita
200 g tuoretta pinaattia pestynä ja pilkottuna (pakastepinaattikin käy)
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 sitruunan kuori ja mehu
nippu tuoretta salviaa
1 tl Dijon-sinappia
1 rkl ranskankermaa
suolaa ja mustapippuria
4 viipaletta pekonia
1 dl kasvis- tai kanalientä

1) Kuumenna uuni 160-asteiseksi. Leikkaa liha neljään osaan ja nuiji palat litteiksi.

2) Sulata voi pannulla, lisää pinaatti ja valkosipuli ja paista kolmisen minuuttia. Purista pinaateista ylimääräinen neste pois ja siirrä se kulhoon. Lisää joukkoon sitruunankuori, salvia, sinappi, ranskankerma ja mausteet.
3) Levitä täyte lihan päälle ja kääri liha rullalle. Varo, ettei täyte pursua ulos. Kääri pekoniviipaleet rullien ympärille ja sido tarvittaessa paikoilleen narulla. Pekoni pysyy paikallaan kyllä ilmankin, jos käsittelet rullia varovasti.
4) Nosta liharullat öljytylle uunipannulle tai vuokaan ja paista sitä uunissa 30-40 minuuttia. Kääntele rullaa paistamisen aikana, jotta se ruskistuu tasaisesti. Jos sinulla on kiire, voit ottaa rullaan nopeasti värin paistinpannulla ja laittaa lihan sen jälkeen uuniin 15-20 minuutiksi.

5) Kun liha on kypsää, nosta ne pois vuoasta ja lisää vuokaan kanalientä ja sitruunanmehu. Jos sinulla on aikaa, voit keitä seosta kattilassa voimakkaasti, kunnes nesteen määrä on vähentynyt kolmanneksella. Mausta kastike suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Leikkaa liha paksuhkoiksi viipaleiksi ja tarjoa kasvisten kera.
 Paistetut kasvikset

Voit paistaa pannulla mitä tahansa kasviksia kaapista löytyy:
viipaloitua porkkanaa, sieniä, lehtikaalia, parsakaalia, kaalia, purjoa, punasipulia, valkosipulia, paprikaa, perunaa, tuoretta salviaa

- paista kasviksia voissa pannulla ja mausta haluamillasi yrteillä sekä suolalla ja pippurilla

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.