Täytetyt paprikat kahdella tapaa

tiistai 28. toukokuuta 2013





Olen syönyt paprikoita riisillä ja jauhelihalla täytettynä monta kertaa. Tiedän, miltä ne maistuvat ja vaikka hyviä ovatkin, halusin tehdä jotain muuta. Ensimmäiset paprikat täytin käytännössä couscoussalaatilla ja käärin ne folioon. Toisiin laitoin ainoastaan fetaa. Molemmille paprikaversioille on paikkansa, mutta fetalla täytetyt vaativat selkeämmin oheen jotain muuta. Muuten tulisi turhan tiukka pakkaus fetaa ja suolaa. Jos haluat tehdä mausteiseimmat paprikat, testaa tätä ja grillaa oheen lammasta.

Couscousilla täytetyt paprikat 4 henkilölle

4 paprikaa kansi leikattuna ja siemenet poistettuna
couscousia paketin ohjeen mukaan haudutettuna
tuoretta persiljaa, ruohosipulia, basilikaa, minttua hienonnettuna (muutkin yrtit käyvät)
fenkolia ohueksi suikaloituna
paprikaa ohueksi suikaloituna
suolaa, mustapippuria
sitruunanmehua / valkoviinietikkaa
pähkinöitä, pinjansiemeniä
  • sekoita yrtit ja mausteet sekaisin
  • maista couscousia ja jos se maistuu sopivalta, lisää vielä yksi satsi mausteita ja yrttejä, sillä paprikan sisällä maut miedontuvat
  • nostele couscous paprikoiden sisään, kääri ne folioon ja paista tai grillaa 30-40 minuutin ajan
  • tarjoile sellaisenaan tai grillatun kalan kera

Vielä yksinkertaisemmin täytetyt paprikat saat tehtyä, kun
  • poistat pienestä suippopaprikasta pään
  • kaiverrat kuorimaveitsellä siemenet pois
  • huuhdpt paprikat vedellä, jotta loputkin siemenet poistuvat ja kuivaat ne sen jälkeen
  • ripottelet paprikoiden sisään oreganoa
  • painat sormella murustellun fetajuuston paprikoiden sisään ja
  • paistat paprikoita sellaisenaan grillissä, kunnes niiden pinta alkaa tummua ja juusto selkeästi sulaa
  • tarjoilet paprikat uusien perunoiden kanssa tai grillatun lihan kyljessä

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.