Marinoitu punasipuli

torstai 8. tammikuuta 2015
Vuosia sitten valmistin marinoitua sipulia vähintään kerran viikossa. Viime aikoina sipulin valmistaminen on ollut harvinaista, vaikka se hyvää onkin. Joulun aikoihin marinoitu sipuli muistui mieleeni ja pyöräytin sitä saman tien purkkiin. Reseptin ainesmäärät ovat aika maltillisia, joten suosittelen maistamaan sipulia heti valmistusvaiheessa, jolloin tiedät onko sipulissa omaan makuusi liian vähän sokeria, etikkaa tai öljyä. Kokeilemalla löydät oman suosikkikoostumuksesi. Jos sipuli vaikuttaa liian kuivalta, älä hätäile, sillä sipuli "vettyy" marinoituessaan jääkaapissa.

Marinoitu punasipuli

4 punasipulia ohuiksi renkaiksi leikattuna
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5 dl öljyä
0,5-1 dl sokeria
ripaus suolaa

Sekoita ainekset hyvin sekaisin ja anna sipulin tekeytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa ja mielellään yön yli. Marinoitu sipuli säilyy puhtaassa purkissa jääkaapissa hyvänä viikon verran.

Nauti punasipulia lisukkeena, salaatissa, graavikalojen kanssa, leivän tai hampurilaisen välissä.

Punaviinietikan tilalla voi käyttää muutakin etikkaa, kuten vaikka omena-, valkoviini- tai sherryviinietikkaa tai balsamicoa. Samalla tavoin sokerina voi käyttää joko tavallista sokeria tai sitten fariini-, ruoko- tai muscavadosokeria.

2 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.