Tuutin täydeltä kesäkurpitsaa

maanantai 13. elokuuta 2012


Kylmä kesä tai ei, niin yksi asia ei tuota pettymystä tänäkään vuonna. Kesäkurpitsa tuottaa satoa tasaiseen tahtiin! Juuri nyt sitä tuntuisi olevan yllin kyllin, mutta vielä ei ole kyllästytty sen makuun. Tänäänkin syömme kesäkurpitsaa kääryleiden muodossa. Ehkä. Jos mietit, mitä voisit kesäkurpitsasta valmistaa, kurkkaa tänne. Linkin takaa löytyy mm. näitä herkkuja:

Grillattua kesäkurpitsaa ja salsaa
Kreikkalaiset kesäkurpitsapihvit
Ranskalainen kesäkurpitsagratiini
Kesäkurpitsaa vuohenjuuston ja pinjansiementen kanssa
Minttuinen peruna-kesäkurpitsakeitto
Sitruunainen kesäkurpitsakakku
Peruna-kesäkurpitsasose homejuustolla
Kesäkurpitsahillo

Olisiko sinulla takataskussa loistava kesäkurpitsaresepti, jonka haluaisit jakaa muillekin? Vinkkejä kaivataan!

3 kommenttia

  1. Punajuurijauhelihalaatikko

    400 g jauhelihaa
    200 g raejuustoa
    3-4 punajuurta raastettuna
    kesäkurpitsa/useampia pieniä raastettuna
    porkkanoita raastettuna
    1 sipuli
    1 kananmuna
    2 dl kermaa
    aurajuustoa

    pinnalle: juustoraastetta

    Paista jauheliha, aurajuusto ja sipuli. Raasta kesäkurpitsat, porkkanat ja punajuuret.
    Lisää raejuusto ja laita kaikki sekotettuna vuokaan!

    Kananmuna ja kerma sekasin ja kaada vuokaan ja sekoita kaikki.
    Juustoraaste päälle ja uuniin!

    200 astetta ja puolisen tuntia uunissa/Kunnes juusto on saanut väriä.

    Anna tekeytyä hetki ennen syömistä!

    Tähän reseptiin voi helposti hukuttaa porkkana- ja kesäkurpitsasatoa oman maun mukaan. Ja toisaalta jos niitä ei ole niin punajuurikin riittää. Niitä voi sitten vaikka laittaa enemmän.

    VastaaPoista
  2. Tulin tänne bongaamaan pari kesäkurpitsareseptiä, kiitos. Meilläkin alkaa nyt olla jo aineksia yhteen jos toiseenkin annokseen.

    Tässä sinulle vastalahjaksi oiva salaatti kesäkurpitsasta:
    http://suolaajahunajaa.wordpress.com/2012/07/13/haivahdys-oranssia/

    VastaaPoista
  3. Kiitos resepteistänne! Nämä testataan lähiaikoina. =)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.