Kesäkurpitsaa ja kaalireseptejä

lauantai 25. elokuuta 2012


Kokosin vähän aikaa sitten kesäkurpitsareseptejä yhteen ja kyselin lisää vinkkejä kesäkurpitsan valmistamiseen. Toisen vinkin pohjalta teinkin sitten tämän makoisan salaatin, mutta salaatinkastiketta en jaksanut tehdä lainkaan. Pirskotin päälle suolan lisäksi vain sitruunanmehua ja oliiviöljyä. Ohje löytyy täältä. Kesäkurpitsa soveltuu hyvin myös rieskan tekemiseen. Tätäkin voisi kokeilla viikonlopun aikana.


Omassa puutarhassa on myös jo erittäin mahtavia kaalinkeriä, mutten ole ehtinyt niistä valmistamaan vielä mitään. Lähtökohtaisesti pidän pienistä kaaleista, mutta nämä suuret ovat sopivia mm. kaalikääryleisiin. Etanat ovat syöneet kaalien ulommaisia lehtiä, mutta eivät ole nakertaneet niitä ytimeen saakka. Viime sunnuntain avoimilla puutarhapäivillä eräs nainen kovasti ihailikin kaalejani, sillä hän ei kuulemma ole saanut kasvatettua näin tiiviitä ja kauniita keriä. Noloa myöntää, mutta ensimmäisen kerran laitoin siemenet maahan ja vallan loistava lopputulos tuli! Sateesta on selkeästi ollut jotain hyötyäkin.

Alkukesästä keräsalaatit valloittivat kasvilaatikkoa, mutta pian lehti - ja keräkaali ottivat tilansa. 

Ja kuinka ollakaan, kaalikin on terveellistä. Kaalit sisältävät C-, E- ja K-vitamiineja ja ovat tärkeimpiä syövältä suojaavia aineksia ruoanlaitossamme. Mokon maailman mukaan kaali myös puhdistaa: kaalit elvyttävät suoliston toimintaa ja kuljettavat kolestrolia ja nesteitä pois kehostamme. Tämä selittänee sen, että monille laihduttajille vähän energiaa sisältävä kaali on tullut tutuksi. Onneksi en ole itse koskaan kokeillut kaalikeitto-dieettiä, ei saattaisi enää maistua tämä lempiruokani.

Ihan itse kasvatin tämän!
Kokkaa sinäkin terveellisiä ja edullisia kaaliruokia:
Varhaiskaalia paprikakastikkeella
Fetalla ja pähkinöillä täytetyt kaalikääryleet
Kaali-makkarapata
Lihapullia ja kaalimuhennosta
Lihaton borssikeitto
Kaalilaatikko soijarouheesta
Kaali-kookoskeitto
Grillattu kaalilisäke 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.