Terveyspommiksi mielletty parsakaali on suurta herkkuani, jos sitä ei vain ole kypsennetty liikaa. Löllö parsakaali ei houkuttele yhtään, tämän vihreä kasviksen tulee olla sopivan napsakka. Pidän myös parsakaalin varresta enkä ymmärrä, miksi varsi niin usein vain leikataan pois ja heitetään biojätteeseen. Jos varsi on paksu, sen voi kuoria, jolloin puumainen maku poistuu.
Parsakaali on myös erittäin terveellinen ja siitä saa huimat annokset C-, K- ja A-vitamiineja, kuituja ja foolihappoa. Tähän asti olen syönyt parsakaalia salaatissa, piirakassa, keitossa ja kaikenlaisissa lisukkeissa, mutta Uuden Mustan kirjoituksen perusteella, voisin kokeilla parsakaalia myös smoothieen.
Koska pidän myös sinapista, sinappinen kastike sopii parsakaalille täydellisesti. Ja pähkinät - tietysti.
Sinappikastike
100 g voita
2-4 tl sinappia
1-2 rkl kapriksia
½-1 sitruunan mehu
tuoretta rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna
- sulata voi pannulla, lisää sinappi ja sekoita tasaiseksi
- lisää kaprikset ja sitruunanmehu
- lisää aivan lopuksi vielä yrtit ja kaada kastike kypsennettyjen parsakaalien päälle
Parsakaalin kypsentäminen
- kiehauta vesi ja lisää suolaa (voit lisätä myös voita, jos et tarjoa parsakaalia yllä olevan kastikkeen kanssa)
- nosta parsakaalin nuput kattilaan niin, että varret osoittavat kattilan pohjaa
- laita kansi paikoilleen ja nosta kattila pois liedeltä
- kun vesi ei kiehu lainkaan, parsakaalit hautuvat vedessä ja säilyttävät värinsä
- tarkista kypsyys veitsen kärjellä muutaman minuutin kuluttua
- kaada vesi pois ja tarjoile
Parsakaali on yksi lemppareistani. Välillä ilmeisesti elimistö huutaa sen sisältämiä vitamiineja, koska haluan syödä parsakaalia ihan kamalasti.
VastaaPoistaKolmas hurraa parsakaalille. Oletteko huomanneet, että myös mikroaaltouunissa se säilyttää värinsä ja rakenteensa hyvin ?
VastaaPoistaElena
Tiedossa on, mutta meillä ei ole enää mikroa. =) Oli niin vähän käyttöä, että vietiin se mökille ja sielläkin se on aivan turha.
VastaaPoista