Varhaiskaalia paprikakastikkeella

keskiviikko 4. heinäkuuta 2012





Kesän ensimmäiset, pienet kaalit ovat parhaimpia makuja. Tiedän, että kaali on inhokki monessa perheessä, mutta itse olen siihen ihan hulluna ja syön sitä silti liian vähän! Tämä kaaliruoka ei haise pahalle ja maussa on vivahdus Espanjaa, joten ei muuta kuin aamulla torille ostoksille etsimään nyrkinkokoisia kaaleja. Voit syödä kaalit myös sellaisenaan tai lorauttaa päälle hyvää oliiviöljyä. Paprikakastike sopii hyvin muidenkin kasvisten sekä kalan ja kanan kanssa. 

Varhaiskaali paprikakastikkeella

½-1 pientä varhaiskaalia per ruokailija isoina lohkoina
suolaa, vettä

  • kiehauta kattilan pohjalla parin sentin verran vettä ja lisää suola, kun vesi kiehuu
  • hauduta kaaleja, mutta jätä ne rapsakoiksi
  • valmista kaalien kypsyessä paprikakastike
  • kaada vesi pois ja tarjoile heti rapean leivän ja paprikakastikkeen kera
1 dl öljyä
3 sipulia hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl paprikajauhetta
suolaa
1-2 rkl punaviinietikkaa
  • kuumenna öljy kasarissa tai pannulla ja kuullota keltasipuli
  • lisää  vielä valkosipuli ja anna sen kypsyä hetken aikaa, varo kuitenkin polttamasta sitä
  • nosta kasari liedeltä ja lisää paprika hyvin sekoittaen
  • mausta suolalla ja maista kastiketta
  • lisää lopuksi vielä etikka vähitellen
Vinkki! Jos kaalilohkoja jää yli, paista ne seuraavana päivänä nopeasti grillissä. Nam!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.