Munakoisoa ja tomaattia

perjantai 23. syyskuuta 2011


Ranskalaisella teemalla mennään edelleen. Tämäkin ruoka on Warden Bistroherkut-kirjasta ja erittäin yksinkertainen valmistaa. Kunhan vain muistat maistaa ja maustaa tomaattikastikkeen sopivaksi, saat helposti valmistettua provencelaista herkkua.

Munakoisot Provencen tapaan neljälle henkilölle

4 munakoisoa
suolaa, mustapippuria
1 sipuli hienonnettuna
loraus oliiviöljyä
2 prk tomaattimurskaa (à 300 g)
puntti tuoretta basilikaa
auringonkukkaöljyä paistamiseen

  • leikkaa munakoisot pitkittäin viipaleiksi
  • nosta viipaleet leikkuulaudan tai talouspaperin päälle, ripottele päälle suolaa ja anna niiden itkettyä puolisen tuntia
  • paista sipulia öljyssä viitisen minuuttia
  • lisää tomaattimurska ja hauduta noin 20 minuuttia
  • pilko basilikat joukkoon (jätä muutama lehti tarjoiluun)
  • mausta suolalla ja pippurilla
  • painele munakoisoista suola talouspaperiin tai pyyhkeeseen
  • paista viipaleet auringonkukkaöljyssä pannulla molemmilta puolin ruskeaksi
  • tarjoa munakoisot tomaattikastikkeen kera sellaisenaan tai kanan/lihan lisukkeena
Tomaattien aika on osalla jo ohitse, mutta jos kasvihuoneessa on vielä tomaatteja kypsymässä, kokeile ihmeessä tätä paistosta. Tomaatit voi maustaa perinteisesti yrteillä, mutta itse pidän enemmän kuminalla maustetusta versiosta. Tomaattimurupaistosta on tullut tehtyä ennenkin, ohje löytyy täältä. 



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.