Ahvenfileitä, suppilovahverognoccheja ja porkkanasosetta

tiistai 6. syyskuuta 2011


Ranskalainen teemakuukausi tai ei, mutta tätä ruokaa ei voinut ohittaa. Ohje löytyi Marko Koskisen Passione-kirjasta.  Niinpä mies väkersi viikonloppuna italialaiset gnocchit kalan viereen. Kaiken kaikkiaan simppeli ruoka, mutta jestas sentään miten raikas ja maukas! Lisää tällaista, kiitos. Nopea ruoka, valmistuu arkenakin nopeasti ilman gnoccheja.

Ahvenfileet, paistetut sienet ja porkkanasose neljälle henkilölle

600 g ahvenfileitä
voita paistamiseen
suolaa, pippuria
0,5-1 l kantarelleja

Kokeile sormilla, onko ahvenfileissä vielä ruotoja ja leikkaa keskiruoto pois. Mausta fileet suolalla ja kun porkkanasose ja gnocchit ovat melkein valmiita, paista fileet kantarellien kanssa voissa pannulla. Muista maustaa myös sienet.

Porkkanasose

0,5 kg porkkanoita
2 rkl voita
4 dl appelsiinimehua
4 dl vettä
suolaa, valkopippuria

Kuori porkkanat ja kuullota hetki voissa. Lisää mehu ja keitä porkkanat kypsiksi. Siivilöi porkkanat ja ota lientä hieman talteen. Soseuta ja mausta, lisää tarvittaessa lientä ja mausteita.


Suppilovahvero- tai kantarellignocchit

300 g jauhoisia perunoita
2-4 tl kuivattuja suppilovahveroita tai kantarelleja
250 g perunajauhoja
1-2 munankeltuaista
50 g mascarponejuustoa
suolaa, valkopippuri

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Paseeraa  tämän jälkeen perunat siivilän läpi perunalumeksi. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Muista maistaa sosetta.

Rullaa massasta ohut tanko ja leikkaa veitsellä noin sentin mittaisia paloja. Keitä gnocchit suolalla maustetussa vedessä nelisen minuutin ajan. Jäähdytä gnocchit ja paista ne juuri ennen tarjoilua voissa rapeiksi.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.