Tampereella tapahtuu

torstai 22. syyskuuta 2011

Tarjonnasta ei ole puutetta seuraavina viikkoina, jos mietit mitä tekisi. Itsellä ikkunat huutavat pesijää, mutta sade ei toistaiseksi ole antanut armoa. Onneksi, olen mielelläni tekemättä mitään aika ajoittain. Syys-lokakuun vaihteessa riittää happeningia pieneen hengailuun tai haahuiluun siellä sun täällä: 
  • lauantaina 24.9. kello 10 alkaen järjestetään Aamulehden ja Ahlmanin Läheltä hyvää –tapahtuma Ahlmanin ammattiopistolla. Aamulehti on järjestänyt maksuttoman bussikuljetuksen jäähallin, CM Turtolan ja Pirkon Koivistonkylän toimipisteen parkkipaikoilta, koska Ahlmanin piha-alueelle ei pääse pysäköimään tapahtuman aikana. 
  • DesignOnTampere -viikko 23.9.-2.10.2011 nostaa esille muotoilutuotteiden eettisyyttä esittelemällä ihmisiä ja prosesseja muotoilun taustalla. Tuotantoprosessien eettisyys ja laatu ovat vaatimukset hyvälle designille siinä missä esteettisyys ja käytettävyys. Kaikkien kohteiden lisäksi kannattaa suunnata perjantaina 30.9.2011 muotinäytökseen Veturihalliin, ja suosittuun Designtoriin puolestaan sunnuntaina 25.9.2011.
  • Tampere juhlii tänä vuonna 232-vuotispäiväänsä. Tampereen päivän vastaanotto ja kaupungin juhlatilaisuudet järjestetään lauantaina 1.10. ja Tampereen päivään liittyvät yleisötilaisuudet lauantaina 1.10. ja sunnuntaina 2.10. Tampereen päivän ohjelmaan voit tutustua täällä. Moni museo pitää ovensa avoimena ilman pääsymaksua ja lapset pääsevät tutustumaan mm. palolaitoksen toimintaan ja kipuamaan auton kyytiinkin. Tapahtumaa riittää koko viikonlopun ajaksi yllin kyllin.
  • Food is Art ry viettää yksivuotisjuhlaansa samana viikonloppuna, jolloin yhdistyksen toimintaan osallistuvissa ravintoloissa järjestetään Kyyttöä yhdeksällä tavalla -tapahtuma. Yhdistys on tilannut tapahtumaa varten yhdeksän kyyttöä, joista kukin ravintola – 4 Vuodenaikaa, C, Heinätori, Hella & Huone, Henriks, Maruseki, Ravinteli Bertha, Vinoteca del Piemonte ja Wistub Alsace – valitsee kokattavakseen mieluisan palan. Viime keväänä tapahtuma oli erittäin suosittu ja kaikki halukkaat eivät suoraan sanottuna sopineet menoon mukaaan, kun ruokarastit kauppahallissa olivat niin suosittuja. Tämän vuoden ohjelmasta löydät lisätietoa täältä.  
  • supersuosion saavuttanut ranskalainen ruokatori saapuu jälleen Tampereelle ja tuo mukanaan italialaisia kauppiaita. Lisäksi torilla on upeita paikallisia yrittäjiä. Eurooppalainen ruokatori järjestetään Hämeenpuistossa 5.-12.10.2011. Torin aukioloaika on päivittäin klo 12-19.00, paitsi 7.-8.10. klo 12-21.00. Tapahtumasta löytyy tarkempaa tietoa Facebookista.
Turha lähteä Pyhäjärveä kauemmaksi kalaan.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.