Juustoinen perunagratiini

maanantai 19. syyskuuta 2011


Jos pidät juustosta ja pekonista, tällä ohjeella on käyttöä kodissasi. Ohje löytyy Fran Warden Bistroherkut-kirjasta. Kyseessä on ranskalainen perunagratiini, johon tulee reblochonjuustoa. Juustoa löytynee hyvin varustelluista kaupoista, Tampereella tätä herkkua löytyy helpoiten Juustosopista. Gratiinin päälle sopii varmasti jokin muukin erittäin sulava juusto, joten kysy juustokaupan ammattilaisilta neuvoa! Perunagratiinin päälle ei voi vain raastaa juustoa, sillä juusto kosteuttaa ja maustaa perunat sulaessaan. Alkuperäisessä ohjeessa juustoa oli laitettu kaksinkertainen määrä, mutta mielestäni 250 g oli aivan riittävästi. Tämä voimakkaasti tuoksuva juustogratiini on yksinkertaista, mutta niin taivaallista!

Juustoinen perunagratiini

1 ½ kg raakoja, kuorittuja perunoita (vanhat keitetyt perunatkin käyvät)
loraus oliiviöljyä
1 sipuli viipaloituna
1 pkt (200 g) pekonia paloiteltuna
yksi timjaminoksa
1 dl valkoviiniä
suolaa, mustapippuria
1  valkosipulinkynsi murskattuna
250 g reblochonjuustoa

Keitä perunoita, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Jäähdytä hetken aikaa ja viipaloi.

Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja pekoni, paista hetken aikaa. Lisää timjami, mausteet ja viini ja hauduta viitisen minuuttia.

Hiero uunivuoan seinämät valkosipulilla. Lado puolet perunoista vuokaan, levitä päälle pekoniseos ja päälle vielä loput perunat. Laita kokonainen reblochonjuusto vuoan keskelle perunoiden päälle.

Paista vuokaa uunissa vajaa puoli tuntia 180 asteessa, niin että juusto sulaa ja pinta saa kauniin väri. Ttarjoile hyvän valkoviinin ja raikkaan salaatin kera.






Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.